Ridader Bulgaristanda çalışmalarını sürdürüyor

Ridader Bulgaristanda çalışmalarını sürdürüyor

Bulgaristan aslında  tam bir Türk ve müslüman  yurdudur. Ridader bu bağlamda burada açmış olduğu Kurslarda Kur'an eğitiminde katkıda bulunuyor. Detaylar haberimizde

Ridader Bulgaristan çalışmalarını siz değerli okuyucularımız için yakından inceliyoruz.

Bulgaristan hakkındaki bilgilerimizi tazeleyecek olursak; MS 680'lerde On Oğuzlardan bir boy olan Bulgarlar bölgeye geldi ve büyük bir devlet kurdular ardından bölgeye Peçenekler Guzlar ve Kuman Kıpçaklar geldi. İlk gelen Türklerin ortodoks hiristiyanlığı kabulü ile slavlaştılar.

Oysaki Bulgarlar bugün Tataristan'da bulunan Saray şehrinde Türk  yurtlarındaki ilk  camiyi yapmışlardı. Bu gün defalarca yaptırılan zorunlu göçlere rağmen halen  ülkedeki müslüman  nüfusun yüzde 30 civarında olduğu tahmin ediliyor. Bulgarlar bu rakamları oldukca düşük göstermeye özen gösteriyor.

Bölgede Müslüman nüfusu Konya Karaman'dan giden Avşarlar, Tanrıdağı Türkmenleri,  Pomaklar ve müslüman Çingeneler ile  Kırımda göçerken bölgede kalan Tatarlar oluşturuyor.

Bölgeye Çerkez kıyımından dolayı göç eden Adigey, Abaza ve Kabartaylar bölgedeki isyanların bastırılmasında Osmanlı'nın yanında öyle etkin roller üstlendiler ki Ruslar bunların Anadoluya  göçmesine bile müsade etmedi bugün Kuzey Afrika ülkelerindeki  çerkezler işte Ruslar tarafından ancak  bu ülkelere gitmesine izin verilen  yiğit çerkez çocuklarıdır. 

Bölgeye Sarı Saltukla gelen bir çok ta Çepni boyundan müslüman bulunmaktadır.

Bulgar yöneticiler bütün bu Türk İslam ağırlığını derinden hissetmişler ve bunu bir tehdit gibi gördüklerinden müslümanlara karşı çok ağır bir asimilasyon politikası izlemiştir.

Tarih boyunca göç ve kıyımlarla Müslümanlar sindirilmeye çalışıldı. Bugün Müslümanların yaşadığı birçok bölgede İslamın sadece adı kalmıştır.

Müslümanların yaşadığı bölgeler kasıtlı olarak fakir bırakıldı. Bugün Avrupaya çalışmaya giden Müslüman erkekler yüzünden aileler dağılmaktadır.

Bölgeye acil müdahale ve İslami eğitim veren yerlerin açılması zorunluluktur.

Bölgede faaliyet gösteren Ridader'in öncülüğünde bulunan kurslardan resimler:

ridader-bulgaristanda-calismalarini-surduruyor.jpgridader-bulgaristanda-calismalarini-surduruyor-001.jpgridader-bulgaristanda-calismalarini-surduruyor-002.jpgridader-bulgaristanda-calismalarini-surduruyor-003.jpg

Ridader'in açmış olduğu Kursları sadece Türk bölgelerinde değil Pomaklar ve Çingenelerin olduğu bölgelerdede bulunmakta.

Bölgenin islamlaşmasında Hoca Ahmed Yesevinin temsilcisi  kendiside bir yetim ve Seyyid  olan Sarı Saltuk'un çalışmaları çok önemlidir. Bulgaristanın bir hiristiyan ülke gibi görülmesi bir yanılsamadır.

Bugün Kırcaali , Deliorman ,  Dobruca ve bir çok bölgedeki  yüzlerce Horasan erinin  türbesi  bölgenin hala biladi islam olduğunu haykırmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.