ROKETSAN’IN ÜRETTİĞİ YENİ ROKET SİSTEMİ GUINNESS REKORLAR KİTABINA GİRDİ

ROKETSAN’IN ÜRETTİĞİ YENİ ROKET SİSTEMİ GUINNESS REKORLAR KİTABINA GİRDİ

30 yıldır Türk savunma sanayisine büyük katkılar vererek roket ve füze sistemlerinde lider kuruluş olma vizyonuyla hareket eden ROKETSAN, yüzde 87’lik yerlilik oranı, özgün, yenilikçi ve öncü ürünleriyle ülkemizin gurur kaynağı

Dr.İlhami Pektaş

30 yıldır Türk savunma sanayisine büyük katkılar vererek roket ve füze sistemlerinde lider kuruluş olma vizyonuyla hareket eden ROKETSAN, yüzde 87’lik yerlilik oranı, özgün, yenilikçi ve öncü ürünleriyle ülkemizin gurur kaynağı.

Son 2 yıldır dünyanın en prestijli savunma sanayisi listesi olarak kabul edilen Defense News Top 100’de yer alan Roketsan, bu kez de geliştirdiği yeni roket sistemiyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı.

BAE’de 2003’ten beri önemli projelere imza atan ROKETSAN,
İlk olarak 122 milimetre topçu roketleri ve sonra rekora konu olan özel bir silah sistemi geliştirilmesine yönelik talep aldı.
Yürütülen çalışmalar sonunda ortaya çıkan sistem, ilk kez 2013’te Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen Uluslararası Savunma Fuarı’nda sergilendi.

Roketsan tarafından üretilen ve Jobaria Çok Kundaklı Lançer olarak adlandırılan topçu roket sistemi, namlu sayısı bakımından dünyanın en büyük roket topçusu olarak Guinness Rekorlar Kitabı’nda yerini aldı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda Roketsan’ın geliştirdiği ve ordu araçları kategorisinde Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başaran roket sistemi, dünyanın en güçlü 122 mm topçu roket sistemi olarak kabul ediliyor.

10 tekerlekli yarı römork üzerine yerleştirilen 4 adet 122 milimetre roket kundağına sahip olan Jobaria Çok Kundaklı Lançer, tek seferde 240 adet 122 milimetrelik roketi 2 dakikada fırlatabiliyor. Azami menzili 37 kilometre olan roket sisteminin, bütün roketleriyle tahrip edebildiği alan büyüklüğü ise 4 kilometrekare alandaki herşey.

 

Yerli ve Milli Roketsan firmamızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.