Rusya, Suriye Halkları Kongresi'ni erteledi!

Rusya, Suriye Halkları Kongresi'ni erteledi!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Rusya'nın Suriye toplantısına PYD'yi davet etmesine Türkiye'nin itiraz ettiğini ve Rusya'nın toplantıyı ertelediğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın NTV canlı yayınında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kalın İdlib sonrası yeni bir operasyon olup olmayacağı sorusuna  "Zaman zaman biz zaten sınır ötesi operasyonlar yapıyoruz. Güvenlik sözkonusu olduğunda kimseden izin almayız."şeklinde cevap verdi.

Kalın sözlerine şöyle devam etti;

" DEAŞ Batılı hedefleri de vuruyor Müslüman ülkeleri de vuruyor. DEAŞ son 3 yılda Müslüman ülkelere çok daha fazla zarar verdi. DEAŞ bugüne kadar çok daha fazla Müslüman insanı öldürdü. Ne zamanki Batılı hedefleri vurmaya başladı o zaman küresel acil konu gündemine geldi. Kandil'e yönelik olur Suriye'ye yönelik olur... Terörle mücadele yoğun çaba içerisinde olduk olacağız.ABD DEAŞ'la mücadele başlığı altında PYD ve YPG'ye muazzam bir alan açtı. Rakka'da kimlerin nelerle hangi flamalarla paçavralarla kutlama yaptığını açık şekilde gördük. Bize izah etmekte de zorlanıyorlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.