Rusya'nın asıl amacı ortaya çıktı

Rusya'nın asıl amacı ortaya çıktı

Rusya'nın Afrin'deki kritik noktalara yerleştirdiği askerin Afrin’den İdlib’e yönelik herhangi bir hareketi önleme amaçlı olduğu ortaya çıktı.

Bölgede yaşanan son gelişmeler ABD’nin planlarını bozunca ABD İdlib’i tartışmaya açtı. İdlib’de El Kaide’ye bağlı grupların kontrolü sağlamasını gerekçe gösteren ABD ‘İdlib’e müdahale’yi konuşmaya başladı.

TÜRKİYE, İRAN VE RUSYA'DAN ABD’YE KARŞI HAMLE

ABD’nin İdlib’e müdahaleyi gündeme getirmesi üzerine Türkiye, İran ve Rusya harekete geçti. Yapılan görüşmelerde ABD’nin İdlib’e müdahale gerekçesini elinden almak için birlikte İdlib’e operasyon yapılması görüşü ağırlık kazandı. Bu çerçevede hazırlıklara başlanırken son karar 14-15 Eylül’de Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılacak Suriye görüşmelerine bırakıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.