''Sadece 30 Saniye Ellerinizi Yıkayarak Salgın Hastalıklardan Kurtulabilirsiniz!''

''Sadece 30 Saniye Ellerinizi Yıkayarak Salgın Hastalıklardan Kurtulabilirsiniz!''

15 Ekim Dünya El Yıkama günü için özellikle özel sağlık çalışanları doktorlar tarafından son 2 gündür fazlası ile açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. Son açıklama ise Acıbadem Taksim Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Sezen Özkök tarafından..

15 Ekim Dünya El Yıkama günü için özellikle özel sağlık çalışanları doktorlar tarafından son 2 gündür fazlası ile açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. Son açıklama ise Acıbadem Taksim Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Sezen Özkök tarafından yapılmış durumda.

Her gün onlarca yere dokunduğumuz bu koskoca ancak bir o kadar küçük olan düyada maalesef ki insanlar zaman zaman iş stresi ve ağır iş yükü dolayısı ile ellerini yıkamayı unutuyor ve ellerini tuvalet sonrasında dahi yıkamayan insanlar etrafımızda dolaşmaya devam ediyor.

Uzmanlar ve Acıbadem Taksim Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Sezen Özkök ise açıklamalarında vatandaşların 15 saniye sabunlu su ile ellerini düzgün yıkamasının hemen ardından en azından tüm pisliklerin su gibi akıp gideceğini ve salgın mikrop hastalıklarından kurtulabilecek bir insanlığın olduğuna değinerek insanların ellerini yıkamak konusunda gereken bir takım tedbirleri almasının çok önemli olduğuna değindi. Ayrıca Acıbadem Taksim Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Sezen Özkök açıklamalarında ellerin tamamen sabunlu su ile yıkanması ve en az 15 saniye yıkanması gerektiğine değindi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.