Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan koronavirüsle ilgili yeni açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan koronavirüsle ilgili yeni açıklama!

Bakan Koca, "Türkiye’de virüse rastlanmamıştır tüm çabamız bunu devam etmesidir. İran’a vakaların bildirilmesiyle bu ülkeye karşı da tedbirlerimizi yoğunlaştırdık" dedi.

Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde, Koronaviris Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının devam ettiğini hatırlatarak, vaka sayısının bugün itibarıyla 80 bin 289'a ulaştığını, hayatını kaybedenlerin sayısının da 2 bin 704'ü bulduğunu anlattı.

Türkiye'nin yeni tip koronavirüse karşı tedbirleri, Dünya Sağlık Örgütü'nün uyarılarından bile önce hayata geçiren ilk ülkelerden birisi olduğunu vurgulayan Koca, "Etkili önlemler sayesinde bugüne kadar dünyanın her bölgesinde hastalık görülmesine rağmen ülkemizde rastlanmamıştır. Bütün çabamız bunun bu şekilde devam etmesi yönündedir." ifadesini kullandı.

Bakan Koca, Çin'e yönelik alınan tedbirler sayesinde bu konuda önemli bir başarı sağlandığını ancak komşu İran'da hastaların ve ölüm vakalarının bildirilmesiyle bu ülkeye karşı da tedbirlerin alındığını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.