Sahabe'lerin hayatı cebinize geldi!

Sahabe'lerin hayatı cebinize geldi!

Sahabe'lerin hayatını cebinize getiren uygulama Siyerû’s Sahâbe, Android ve iOS cihazlar için indirmeye sunuldu.

Akıllı telefonlar hayatımızda birçok alanda yer almanın yanı sıra, bir kütüphaneyi de cebimizde taşımamızı sağlıyor. İnternet ve çeşitli uygulamalar aracılığı ile birçok bilgiyi cebimizde taşıyabiliyoruz. Bu uygulamalardan bir tanesi de Siyerû’s Sahâbe uygulaması.

Siyerû’s Sahâbe uygulaması, Peygamber efendimiz zamanında yaşamış olan Sahabelerin hayatının yer aldığı bir uygulama. Uygulama sayesinde istediğiniz her yerde ve zamanda, bir sahabenin hayatını okuyabilir, Onların yaşantısını kendi yaşantınız için örnek alabilirsiniz.

Geliştirici açıklamasında, Siyerû’s Sahâbe uygulaması hakkında şunları söylüyor:

 ”Herhangi bir Sahâbe’yi anlatmaya başlarken ilk önce, doğru ve çok kolay anlaşılsın diye o sahabe hakkında elde edebildiğimiz bilgilerden yola çıkarak, bir sayfalık bir kimlik çıkardık. O sahabe hakkında, kimlikteki bilgi yerini doldurulacak bilgi varsa o bilgileri özet yazdık. Şayet bilgi yoksa oraya; Bilgi yok dedik. O bilgi ihtilaflı ise; İhtilaflıdır dedik. Bu kimlikte gördüğümüz lüzum üzerine şuna dikkat ettik: Adı geçen sahabenin Türkçe söyleniminde ismin manasını değiştiren telafuz hataları oluşmasın diye o sahabenin isminin altına Arapça harflerle ismini yazdık. 

Daha sonra; O Sahabe hakkında elimizde var olan doğru bilgiler ışığında hayatını anlatmaya doğumundan veya çocukluğundan başlayarak, daha sonra Müslüman oluşunu, evliliklerini, âile bireyleri hakkında doğru bilgileri aktarıp, ibretlerle dolu, örneklik arz eden ve bir o kadar da feyizli olan menkıbelerini bir araya getirip siz kıymetli okurlarımıza sunmaya çalıştık.

Bu, çalışmalarımız, esnasında her şeyi bitirdik veya birçok şeyler yaptık demek, asla istemiyoruz. Bu, zaten mümkün değildir. Ancak vuslatımız kadar gayret sarf etmeye çalıştık. Takriben onyedi yıl kadar süren titiz bir araştırma ve çalışmadan sonra, buna muvaffak olabildiysek, yüce Allâh’a, sonsuz Hamd ve Senâ ederiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.