Saldırıda Yaşamını Yetiren Yıldız ve Kurul uğurlandı

Saldırıda Yaşamını Yetiren Yıldız ve Kurul uğurlandı

Saldırıda Yaşamını Yetiren Yıldız ve Kurul uğurlandı

DİYARBAKIR - HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitiren Ramazan Yıldız ve Necati Kurul son yolculuğuna uğurlandı. Gece saatlerinde Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'nde otopsileri yapılan Yıldız ve Kurul'un cenazeleri sabah saatlerinde Yeniköy Mezarlığı'na getirildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren onbinlerce yurttaşın toplandığı Yeniköy Mezarlığı'nda bulunan camide dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Yıldız'ın cenazesi defnedilmek üzere Dörtyüzevler Mezarlığı'na uğurlanırken, 4 çocuk babası Kurul, Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.


-saldirida-yasamini-yetiren-yildiz-ve-kurul-ugurlandi.jpg

HDP ve DBP yöneticilerinin da aralarında bulunduğu onbinlerce kişinin katıldığı Kurul'un cenaze töreninde, sık sık "Şehîd Namirin" sloganı atıldı. Mezarlıkta konuşan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, "Bomba can almak için patladı. Ama biz burada bu canı almak isteyenlerden hesap sormak için toplandık" dedi. Kurul'un mezarının yanında HPG ve YPG'lilerin mezarının olduğunu belirten Akat, "İlk şehit değil ve biliyoruz ki bu özgürlük mücadelesi sonuçlanıncaya kadar bu son şehidimiz de olmayacak" diye konuştu. Yaşananların hesabını önce sandıkta daha sonra da örgütlenerek soracaklarının altını çizen Akat, özgürlüğe aşkla yürüyerek saldırılara cevap vereceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından kitle, Kurul için kurulan Eğilliler Yas Evi'ne yürüdü. 


'Amaçları büyük katliamdı'

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın saldırı öncesi ancak görgü tanıklarının patlama esnasında ağaçtan düşerek yaşamını yitirdiğini belirttiği Ramazan Yıldız ise 450 Evler Mezarlığı'nda onbinlerin katılımıyla toprağa verildi. HDP Diyarbakır milletvekili adayları Çağlar Demirel ile Ziya Pir, HDP ve DBP'li yöneticileri, MEYA-DER üyeleri ile çok sayıda kişinin katıldığı törende, "Şehîd namirin", "Katil Erdoğan", "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları atıldı. Yıldız'ın cenazesinin toprağa verilmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu. Törende kısa bir konuşma yapan DBP İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, yaşamını yitiren yurttaşların ailelerine baş sağlığı ve yaralananlara da acil şifalar dileğinde bulundu. Şimşek, "Kürt halkının iradesini yıkmak için bu saldırıyı gerçekleştirdiler. Amaçları Kürdistan'ın kalbi olan Diyarbakır'da büyük bir katliam yaşatmaktı. Ama bilsinler ki artık bu halk kendini biliyor ve bu zihniyetin karşısında duracaktır" dedi. 

'Saldırının cevabı sandıkta verilecek'

Yıldız'ın babası Hüsamettin Yıldız da, "Kürt halkı yapılan bu saldırının cevabını sandıkta verecektir ve bu kirli zihniyetin önünü oy kullanarak kesecektir" diye konuştu. 

Kitle daha sonra Yıldız için taziyenin kurulduğu 450 Evler Taziye Evi'ne geçti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.