Samsung Galaxy Note 2 Bilinmeyen Dehşet Özelikleri Herkesi Şaşırttı

Samsung Galaxy Note 2 Bilinmeyen Dehşet Özelikleri Herkesi Şaşırttı

Stratosfere yapılan bir yolculuk, normalde birkaç saat sürer. Fakat bir ekip, atmosferin bu bölgesine gönderdikleri Samsung Note 2 ile bu yolculuğu, teknik olarak tam 2,5 sene sürdürdü.

Stratosfere yapılan bir yolculuk, normalde birkaç saat sürer. Fakat bir ekip, atmosferin bu bölgesine gönderdikleri Samsung Note 2 ile bu yolculuğu, teknik olarak tam 2,5 sene sürdürdü. Araştırmacı ekip, bir düzeneğe bağladıkları GoPro kamera, Sony camcorder ve Samsung Galaxy Note 2'yi Büyük Kanyon'dan, stratosferde gerçekleştireceği gezisine başlaması amacıyla serbest bıraktı. Düzenekte bulunan cihazlar, bir balon yardımıyla yükseltildi. 

Yolculuğun gidiş kısmı sadece 1 saat 38 dakika sürdü. Her cihazın düzenekte farklı görevi bulunuyordu. GoPro ve camcorder, fotoğraf ve video özelliklerinden sorumluyken Samsung Galaxy Note 2, ekibi bilgilendirmek ve GPS bilgisi sağlamak gibi görevlere sahipti. Düzenek stratosferde geçirdiği süreyi tamamladıktan sonra balondan ayrıldı ve cihazlar, bağlı bulunan bir paraşüt yardımıyla inişlerini gerçekleştirdiler. 
 


 

Belirli bir süre havada kalan cihaz inişe geçtiği sırada bir talihsizlik yaşadı. Düzeneğin iniş yaptığı bölge, sahip olduğu koşullardan dolayı Galaxy Note 2'nin GPS bilgilerini paylaşmasını engelledi. Ekip 2,5 sene boyunca cihazlara ulaşmaya çalıştı fakat çabaları sonuçsuz çıktı. Cihazların bulunması ise ekibe dahil olan bir kadının bölgeden geçtiği sırada şans eseri gerçekleşti. 2,5 sene geçmesine rağmen bilgileri korunan cihazların çektikleri yayınlandı.

Kaynak: GSMArena

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.