Samsung Türkiye'den Galaxy Note 7 cevabı

Samsung Türkiye'den Galaxy Note 7 cevabı

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden Samsung'un geçtiğimiz ay piyasaya sürdüğü Galaxy Note 7, tam anlamıyla bir hüsranla sonuçlandı.

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden Samsung'un geçtiğimiz ay piyasaya sürdüğü Galaxy Note 7, tam anlamıyla bir hüsranla sonuçlandı.

Rakiplerine göre şık tasarımı ve zengin donanımıyla ön plana çıkan telefon ön sipariş rekoru kırmıştı. Satışa çıkmasıyla birlikte de Samsung'un satışları adeta fırlamıştı. Lakin bütün olumlu hava, telefonda batarya sorununun baş göstermesiyle tersine döndü. Yaklaşık 35 kişinin Note 7'si şarj olurken patladı veya yandı.
 

Note 7, evi arabayı yakıyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un tabiri caizse “baş belası" akıllı telefonu Galaxy Note 7, şirketin başını ağrıtmaya devam ediyor. Batarya sorunu nedeniyle geri çağırılması ve bununla birlikte şirketi milyarlarca dolar zarara uğratması yetmiyormuş gibi, bir de tazminat davalarına neden oluyor. Bildiğimiz üzere Galaxy Note 7, Samsung'un son zamanlarda en çok ön sipariş alan akıllı telefonuydu. Tasarımı ve özellikleriyle insanları cezbeden telefon, satışa çıkmasıyla birlikte hayli ilgi gördü. Lakin Samsung, bataryada tespit edilen sorun nedeniyle piyasadan toplatma kararı aldı. Bu süre içinde yaklaşık 40 kişinin telefonu şarj esnasındayken patladı veya alev aldı. Konuyla alakalı en son olay ABD'nin Florida eyaletinde yaşandı. Nathan Dornacher yeni satın aldığı Note 7'yi aracında şarja taktı. Telefonu şarj olması için araçta bırakan talihsiz adam, aracından alevler yükseldiğini gördü. Nathan Dornacher'in iddiasına göre şarj olan telefon patladı ve bu nedenle cipi kullanılamaz hale getirdi. Dornacher ailesi bu durumdan ötürü Samsung'a yüklü miktarda tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Benzer bir olay ABD'nin Güney Karolina eyaletinde de yaşandı. İddiaya göre Wesley Hartzog isimli bir şahıs, Note 7'yi şarja takıp dışarı çıktı. Döndüğünde ise oturduğu evi küle dönmüş bir halde buldu. Hartzog yangının Note 7 yüzünden çıktığını ileri sürerek Samsung'tan tazminat talep ediyor. Söz konusu olaylara ilişkin Güney Koreli teknoloji devinden henüz bir açıklama gelmedi. Fakat Samsung İngiltere ofisinden sorunun neden kaynaklandığının bulunduğu açıklandı. Yapılan açıklamaya göre sorun batarya hücrelerinden kaynaklanıyor. Üretim hatası nedeniyle anot ve katotlar etkileşime giriyor ve bu da bataryada aşırı ısınmaya neden oluyor. Samsung elbette bu sorunun üstesinden bir türlü gelecektir fakat bu saatten sonra kaç kişi Note 7 almaya cesaret eder bilemiyoruz.



Gelişmeler üzerine Samsung, ülke çapında Note 7'lerin satışını durdurdu ve geri çağırmaya başladı. Yapılan açıklamaya göre telefonların yenisiyle değiştirilebileceği, para iadesi yapılabileceği veya yeni bir Samsung cihaz ile değişimin yapılabileceği ifade edilmişti.

Söz konusu olayla alakalı Samsung Türkiye'den de açıklama yapıldı. Resmi site üzerinden yapılan açıklamada, Türkiye'de herhangi bir vaka yaşanmadığı fakat yinede telefon değişim programının başlatıldığı açıklandı:
 

Bir hafta önce kullanıcılarımızın güvenliğini en ön planda tutmak ve pilden kaynaklanan sıkıntıların gidermek amacıyla başlattığımız gönüllü Galaxy Note7 Değişim Programı'nda kullanılacak olan yeni Galaxy Note7 ürünlerini ülkemize getirmek ve kullanıcılarımızın mağduriyetlerinim gidermek için çalışmalarımızı hızlandırmış durumdayız.

Bu süreç içerisinde Samsung Electronics Türkiye olarak tüm Galaxy Note7 kullanıcılarımızdan telefonlarını kullanmayı durdurmalarını, cihazlarını kapatmalarını, ve şu anda devam etmekte olan Galaxy Note7 Değişim Programı'na en kısa sürede katılmalarını önemle talep ediyoruz.

Dünya çapında Galaxy Note7 ürünlerinde pilden dolayı çok az sayıda sıkıntı yaşanmış olmasına rağmen, kullanıcılarımızın güvenliğini ön planda tutarak pilden dolayı sıkıntı yaşayan Galaxy Note7 ürünlerini tespit ettik ve bu ürünlerin satışını durdurduk.


Yazının detaylarına buradaki linkten ulaşabilirsiniz. Söz konusu yazıda, 16 başlıkta kullanıcıların kafasına takılan sorular ve cevaplar yer alıyor.

Diğer taraftan Reddit'te açılan bir konu başlığına göre Samsung, telefonu değişime götürmeyenlerin Note 7'sini kilitleyecek. İddiaya göre Note 7'lere özel bir güncelleme yayınlanacak ve telefon böylece uzaktan devre dışı bırakılacak. Bu vesileyle kullanıcılar mecburen telefon değişim kampanyasına katılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.