Şanlıurfa'da Okumaya Farkındalığı Artırmak İçin Öğretmenlere Seminer Verildi

Şanlıurfa'da Okumaya Farkındalığı Artırmak İçin Öğretmenlere Seminer Verildi

Şanlıurfa Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Hilvan Okuyor Değerleriyle Yetişiyor" projesi hakkında öğretmenlere seminer düzenlendi.

Şanlıurfa Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Hilvan Okuyor Değerleriyle Yetişiyor" seminerine İl Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut,okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.Seminerde projenin amaçları,hedefleri ve başarılı sonuçlar aldıklarında öğrencilere ne gibi katkılar sağlayacağı ele alındı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2,3 ve 4. sınıflarda hayata geçecek olan projenin asıl amacı,okuma-yazma bilmeyen öğrencileri belirleyerek,okuma-yazma öğretmek,öğrencileri orta ve üst düzey kitap okumaya hazırlamak,kitap okuma bilincini arttırmak,öğrenciler ve toplum üzerinde kitap okumanın katılarına farkındalık yaratmak olduğu belirtildi.

Projenin uygulama aşamasından sonra sonuç kısmında;okullarda kötü davranışlarda azalma,okumadaki hataların düzeltilmesi,diksiyon kazanma,kendini ifade etme,kelime dağarcığının artması gibi katkıları olacağı belirtildi.

Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut seminerdeki konuşmasında,öğretmenlerin eğitim ordusunun en güçlü ordu olduğunu belirterek,yapılacak işlerin sahada yapılması lazım bu işin ciddiyet ve samimiyet gerektiren bir iş olduğunu dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.