SAVUNMANIN DEVLERİ DÖRDÜNCÜ KEZ ANKARA'DA

SAVUNMANIN DEVLERİ DÖRDÜNCÜ KEZ ANKARA'DA

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın (SSB) destekleriyle OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA )tarafından düzenlenen 4. Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri (ICDDA) başladı.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde sektörün Airbus, Boing, Leonardo, Lockheed Martin, Sikorsky, Thales gibi önde gelen savunma ve havacılık firmalarının KOBİ'lerle bir araya getirildiği bu etkinliğe ABD, Almanya, Fransa, İtalya, Rusya, Brezilya, Kuveyt'in de aralarında olduğu 39 ülkeden heyetler ve firmalar katıldı.

Etkinliğin açılış gününde "sivil havacılık", "deniz, hava, kara sistemleri", "anayurt güvenliği teknolojileri" ve "tedarik zincirinin geliştirilmesi" gibi konular ele alındı. Yerli ve yabancı moderatörler eşliğinde, birçok ülkeden askeri ve ticari ataşeler, bürokratlar, kuvvet komutanlıkları ve ilgili bakanlıkların temsilcilerinin katılımıyla sektördeki yenilikler konuşuldu.

aselsan22.jpg

Savunma ve havacılık sektörü 2011’de 883 milyon 845 bin dolar ihracat yaparken bu rakam 2017’de 1 milyar 739 milyon 453 bin dolara ve 2002 yılında %18 olan yerlilik oranı da, 2010’da yüzde 52’ye, 2017'de ise % 70 seviyesine yükseldi.

aselsan33.jpg

23-25 Ekim 2018 tarihleri arasında devam olan edecek etkinlikte, ikili iş görüşmeleri, mevcut iş ilişkilerini geliştirme, yeni iş ilişkileri oluşturma, sektörün karşılaştığı problemleri ve olası çözümleri keşfetme fırsatı sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.