SEKA KAĞIT FABRİKASI 19 YIL SONRA YENİDEN ÜRETİME BAŞLADI

SEKA KAĞIT FABRİKASI 19 YIL SONRA YENİDEN ÜRETİME BAŞLADI

Sümerbank Selüloz Kağıt Sanayi (SEKA) ilk olarak 1936 yılında Kocaeli’nde üretime başladı.

Sümerbank Selüloz Kağıt Sanayi (SEKA) ilk olarak 1936 yılında Kocaeli’nde üretime başladı. 1980 yılında Balıkesir’de yeni bir fabrika daha inşa edildi. İzmit ve Balıkesir fabrikaları yerli gazete ve kitap kağıdı üretiyordu. 1981'de üretime giren SEKA Kağıt Fabrikası ve İzmit fabrikası, 1997 yılında özelleştirme kapsamına alındı ve tüm işletmeleriyle beraber anonim şirkete dönüştürüldü. 2000 yılında üretime son verildi. 2003 yılında özelleştirme kapsamında 1.1 milyon dolara Albayrak Holding'e satıldı.

Şimdi 19 yıl aranın ardından yeniden faaliyete geçen Balıkesir SEKA Fabrikası, ağaç selülozundan değil sıfır atık projesi kapsamında hurda kağıttan üretim yapacak. Fabrikaya bugüne kadar 140 milyon Euro yatırım yapıldı. Bu yatırımın karşılığında yıllık 150 milyon dolarlık ithalatın önüne geçilecek ve günlük 1.200 ton hurda kağıttan, 1000 ton oluklu mukavva, ambalaj kağıdı vb. kağıtlar üretilecek.

İnşallah bundan sonra daha geç kalmadan kağıt ithalatını tamamen önleyerek yerli kağıt üretimini artıracak yeni sanayi projeleri geliştiririz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.