ŞEKER HASTALARINA MÜJDE!  ÇIRA SUYU DİYABETİN YENİ UMUDU OLDU

ŞEKER HASTALARINA MÜJDE! ÇIRA SUYU DİYABETİN YENİ UMUDU OLDU

Kahramanmaraş'ta iki lise öğrencisi hazırladıkları TÜBİTAK projesiyle, Çam çırası suyunun, kan şekerinin düzenlenmesinde faydalı olduğunu ortaya koydu.

Kahramanmaraş'ta iki lise öğrencisi hazırladıkları TÜBİTAK projesiyle, Çam çırası suyunun, kan şekerinin düzenlenmesinde faydalı olduğunu ortaya koydu.


Kahramanmaraş Lisesi son sınıf öğrencileri Kübra Çelik ve Suda Kalın, farklı diyabet hastalarıyla yaptıkları görüşmelerde kan şekerini düzenlemek için ilaç kullanmak yerine çam çırası suyu kullandıklarını gördüklerini ve yaptıkları bilimsel çalışmayla da bunu ispatladıklarını belirtti.

Çelik, çam çırası suyu kullanımının hem sağlıklı hem de daha ekonomik olduğunu iddia ederek, şöyle konuştu:

“Dünya genelinde 300 milyona yakın diyabet hastası mevcut. Biz de halk arasında bazı şeker hastaları tarafından kullanılan çam çırası suyunu bilimsel alana taşımak istedik. İlk olarak Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünde diyabet konusunda deney hayvanlarıyla çalışma yapan bir ekip olduğunu öğrendik. Bu ekiple görüştük. Bu ekibin yaptığı bir deneysel çalışmaya bizde çalışmamızla dahil olduk. Bu çalışma sonucunda çam çırası suyunun diyabet hastası olan deney hayvanlarında insüline aynı etkiyi yaptığını bulduk. Ayrıca, çam çırası suyu kullanılan deney hayvanlarında diğer şeker hastalarında görülen doku yağlanmasında da azalmalara neden olduğunu gördük.”


Suda Kalın ise hazırladıkları projeyi TÜBİTAK'a gönderdiklerini ve alınan sonuca göre hareket edeceklerini dile getirdi.

Bilimsel boyut

Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ökkeş Yılmaz ise halk arasında diyabet hastası olan bazı kişilerin çıra suyunu içtiklerinde rahatlama olduğunu ve insülin kullanımına ihtiyaç duyulmadığı konusunu bilimsel boyutta değerlendiklerini söyledi.

Deney hayvanları üzerinde yaptıkları birinci deneyde, kan şekerinin düşmediğinin gözlemlediğini kaydeden Yılmaz, birinci deneyin ardından 2. grup deneme de yaptıklarını ifade etti. Doç. Dr. Yılmaz, “Bu deneyde de diyabet oluşturduğumuz deneklerin içme sularına çıra parçaları ilave ettik ve bu 6 hafta devam etti. Her hafta alınan kan örneklerinde kan şekeri ölçümlerinde kontrol diyabet grubuna göre çıra verilen diyabet grubunun kan şekerinde belirgin bir düzenleme olduğu gözledik. İleri ki haftalarda şeker düzeylerinin düzenli olduğu görüldü” diye konuştu.

Yılmaz, elde ettikleri deney sonunda herhangi bir zararı olmayan çıra ve benzeri bitkisel materyallerin diyabetle ilgili daha ileri noktalarda araştırma yapılmasını ortaya çıkarttığını sözlerine ekledi.

ÇIRA SUYU NELERE İYİ GELİYOR

-- Şeker hastalığına
-- Kanı temizliyor
-- Görme bozukluğuna iyi geliyor ( bu su ile gözlerinizi yıkayın)
-- Kan şekerini düzenliyor

NASIL HAZIRLANIYOR;

Çıra suyu aktarlarda bulunmakla beraber sizde hazırlaya bilirsiniz.

5-6 adet yağlı çırayı parçalayın ılık suyla dolu cam kavanoza atın 1 hafta güneş görmeyen yerde bekletildikten sonra mide sorunu olanlar kahvaltıdan sonra bir veya yarım çay bardağı sabah akşam içisinler şifasını görecektir inşallah.

Çıra Suyu Tüketirken Dikkat;

Böbrek rahatsızlığı olanlar bunları kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır. Çıra suyunu aldığınız aktarın talimatları doğrultusunda tüketmelisiniz.

ÇIRA SUYU İLE İLGİLİ DİĞER BAŞKA BİR HABER

Çam Çırası Suyu

FAYDALARI:

Çam Çırası suyunun kan şekerini düzenlediği, diabet hastalarına iyi geldiği yolundaki TÜBİTAK raporunun ardından uzmanlar bu konudaki araştırmalarını yoğunlaştırdı. İnsüline etkisi yapan Çıra Suyu'nun kan şekerini düzenleyen etkisi, bu suyun üretim ve satışını da artırdı Çıra Suyu'nun düzenli kullanılması gerekiğini belirten uzmanlar özellikle diyabet hastalarına bu suyu tavsiye ediyor. Çam ağacının insan sağlığı üzerinde çok sayıda faydalı etkisi bulunduğunu belirten uzmanlar çıra içerisinden geçirilmiş suyun doku yağlanmasını durdurduğuna işaret ediyorlar

ÇIRA SUYUNU ARAPLAR KAPIŞ KAPIŞ ALIYOR

Türkiye'de yapılan bilimsel araştırma Arap dünyasının hiç de alışık olmadığı çam ağacı ile tanışmalarına sağladı. Fırat Üniversitesi'nde yapılan çam çırası suyu araştırması şeker hastalığı ile ilgili yeni bilgilerin ulaşılmasını sağladı. Türk yatırımcıların araştırmadan yola çıkarak pazara soktukları ürün büyük ilgi görmeye başladı

Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ökkeş Yılmaz’ın bilim dünyasında ortaya koyduğu çalışma Üreticileri herekete geçirdi. Öğretim Üyesi Yılmaz’ın çam çırası suyu üzerinde yaptığı çalışma büyük yankı uyandırdı. Çalışma ile çam ağacından elde edilen çam çırası suyu bilimsel mercek altına yatırıldı. Çalışma sonrasında Suyun Diabet, diğer adıyla şeker hastaları üzerinde rahatlama yaptığı ortaya konuldu..

Kullanımı;

Sabah akşam yarım çay bardağı çam çırası suyu içilmesi tavsiye edilir Düzenli kullanıldığında İnsüline etkisi yaptığı için kan şekerini düzenleyecektir. Diyabet hastalarımız için doğal olduğundan hiçbir yan etkisi yoktu

İbrahim YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum