SELENYUMUN SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMİ

SELENYUMUN SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMİ

Selenyum toprakta ve bazı gıdalarda bulunan eser minerallerdendir. İhtiyaç kadar alınmasının çeşitli hastalıklardan koruyucu etkileri varken fazla alınması diyabete yol açabilir. Dünyada 1 milyar kişide selenyum eksikliği olduğu tahmin edilmektedir.


????????Selenyum toprakta ve bazı gıdalarda bulunan eser minerallerdendir. İhtiyaç kadar alınmasının çeşitli hastalıklardan koruyucu etkileri varken fazla alınması diyabete yol açabilir. Dünyada 1 milyar kişide selenyum eksikliği olduğu tahmin edilmektedir.

????????Selenyumun önleyici özelliği serbest radikal avcısı bir antioksidan olmasından kaynaklanıyor. Vücutta selenyum en yoğun olarak tiroidde bulunuyor

???????? Son araştırmalar Haşimoto hastalığı olanlarda selenyum takviyesinin antikor düzeyini düşürdüğünü, hamilelikte selenyum takviyesinin doğum sonrası tiroidit oluşumu riskini düşürdüğünü gösteriyor.

????????Selenyumun koruyucu olduğu hastalıklar:????????
???????? Bağışıklık fonksiyonu
Beyaz kan hücrelerinin sayısını artırmakta etkili ve böylelikle bağışıklık fonksiyonunu destekliyor.

???????? Kanser
Son yıllarda yapılan çalışmalar selenyumun kanserden koruyucu olduğunu gösteriyor.

???????? Kalp açısından yararlı
Bazı çalışmalar düşük selenyum düzeyinin kalp yetmezliğine ve damar sertliğine yol açtığını gösteriyor. Bir çalışma, kalp krizi geçirmiş kişilerin selenyum desteği almalarının bir kez daha kalp krizi geçirme riskini düşürdüğünü ortaya koymuş.

???????? Astım
Astımı olanların kan selenyum düzeylerinin daha düşük olduğu görülmüş. Antioksidandan zengin beslenenlerde astımın daha az görüldüğü söyleniyor.

???????? Erkek doğurganlığı
Spermde buluna proteinler ve sperm oluşumu, selenyum ve diğer antioksidanlardan etkileniyor. Bazı çalışmalar da selenyum düzeyi çok yüksek olduğunda spermin hareketliliğini azalttığını gösteriyor.

???????? HIV/AIDS
Afrika kıtasında selenyum düzeyi çok eksik ve AIDS’den ölüm de en yaygın Afrika’da.

????????Daha birçok hastalığa ,Zira hasta olmadan en güzel kullanım sekli, Hasta olmadan önleminizi alinnn...
Siberian Wellness

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.