Sevgililer günü kutlamak neden günahtır?

Sevgililer günü kutlamak neden günahtır?

Her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan ''Sevgililer Günü'' nün İslam'da yeri var mıdır? Diyanet ve Nihat Hatipoğlu bu konuda ne diyor? İşte caiz mi sorusunun cevabı!

Bildiğiniz üzere saat 00:00 sonrası 14 Şubat oluyor. Tüm dünyada 14 Şubat sevgililer günü olarak bilinmekte. İnsanlar google'da ve diğer arama motorlarında '' sevgililer günü hediyesi, sevgiliye güzel sözler, sevgililer günü için özel hediyeler, sevgiliye en güzel hediye, çiçek sepeti'' aramaları yapmakta. Bizlerde bir çok din kardeşimizi bu güne girmeden önce bilgilendirmek istedik.

Bu aramaların olduğu kadar google üzerinde '' sevgililer günü kutlamak caiz mi?, sevgililer günü kutlamak günah mıdır?, sevgililer günü neden günahtır?,'' aramaları yapılmakta. Bizlerde sizler için en net, en doğru ve kesin bilgileri kaynakları ile anlatarak bu konuda sizleri aydınlatacağız.

Sevgililer günü nasıl ortaya çıktı?

Valentine adında bir din adamı adına ilan edilmiş olan bayram günü olarak günümüze ulaşmıştır. Valentine ''hoşlanılan kişi, sevgili'' manalarına gelmektedir. Romada yaşamakta olan papaz Valentine çok saygı gören birisiydi. 14 Şubat tarihi Romalı halk için oldukça önem arzeden bir gün olarak bilinir. Ertesi günü 15 Şubat tarihi ise Lupercalia Bayramı  olarak kutlanırdı. Bu kutlanan bayram halkın genç nüfusu tarafından oldukça ilgiyle karşılanmaktaydı. Cinsel birliktelik şansları olmayan gençler bu bayram gününde 15 Şubat tarihinde yapılan bir çekilişte kart çekerler ve bu kartlarda kimin ismi çıktıysa o kız ile o geceyi birlikte olarak geçirirdi. Savaşta askere ihtiyacı olan ve aşk ve sevgililik bağlılığının askerler ve genç nüfuslar tarafından artmasının istenmemesi üzerine evlilik kaldırılmıştı. Aziz Valentine insanları birbirleriyle evlendiriyor ve onları birbirlerine daha bağlı tutmak için çaba sarfediyordu. Yaptıklarından ötürü tutuklanan Valentine, gizlice çiftleri yeniden evlendirmeye devam ediyordu. Roma imparatoru tarafından Aziz Valentine'nin yaptıkları öğrenildi ve bu durumu daha fazla uzatmak istemeyen Roma İmparatoru sopa ile dövülerek öldürülmesine karar verdi. M.S 270.yılda 14 Şubat tarihinde Hristiyan Şehitliğine defnedildi. 

Bu konuda oldukça fazla hikaye bulunmaktadır. Ancak bizler asıl meseleye gelelim. 14 Şubat sevgililer günü kutlamak caiz mi? Günah mı? Haram mı? Hükmü nedir? Nihat Hatipoğlu bu konuda ne demiştir. Diyanet bu konuda ne söylemiştir?
 

SEVGİLİLER GÜNÜ GÜNAH MIDIR?

Bir çok ülkede her yıl kutlanmakta olan bazı özel günler vardır. Bunlara katılmak küfürdür. Bu tür eğlencelere katılanlar büyük günah içerisine girmiştir. Tevbe edilmeli ve hatadan geri dönülmelidir. Neden? diye sorarsanız işte sizlere delilleri ile cevaplarını sunuyoruz.

Sevgililer gününü normal olarak kabul etmek Yüce Allah'ın kesin olarak haram kılmış olduğu konu olan '' Helali olmadıkça bir erkeğin, bir kadına dokunması dahi haramdır'' hükmüne ters düşmek ve Allaha karşı gelmektir. Bu insanı küfre sürükler. Hz. Peygamber Muhammed Mustafa (s.a.v) bu küfür konusunda ümmetini uyarmıştır. Bir müslümana yakışan, kendi dinini insanlara benimsetmek, anlatmak ve yaşatıp aktarmaktır. Başkalarını örnek almak değildir.

Peygamberimiz Hadisi şerifte : Kim bir kavme benzerse (onlar gibi davranırsa) o kavimden sayılır."buyurmuştur. Bu hadis sabittir ve bizler bu hadise uymayarak 14 şubat sevgililer gününü kutlarsak hadisi, dolayısıyla Paygamberimizin sözünü reddetmiş ve büyük bir günaha saplanmış oluruz.


Dolayısıyla lafı fazla uzatmak ve sizlerin kafalarını karıştırmak istemiyoruz. İslam dininde harama götüren herşey haram olarak görülmüştür. Haramdan uzak olmak gerekir. 14 Şubat günü sevgililer günü olarak bilinsede bizler için sıradan bir gün olmaktan başka birşey değildir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
7 Yorum