Sigara Kemik Kırıklarının İyileşmesini Engelliyor!

Sigara Kemik Kırıklarının İyileşmesini Engelliyor!

Ortopedi ve Travmatoloji Op. Dr. Mustafa Arık açıklamalarında sigaranın insan sağlığına zararlarının her yıl daha fazla arttığını ancak vatandaşların sigara içmeyi arzu ettiğini ifade ederek kırık durumunda kemiklerin daha zor iyileştiğini açıkladı.

Ortopedi ve Travmatoloji Op. Dr. Mustafa Arık tarafından yapılan açıklamalara göre sağlık sorunlarının en başında sigaranın geldiğini sigaranın sadece ciğer ve iç organların sağlığını değil kemiklerin sağlığını da derinden vurmaya başladığını ifade ederel sigara içen vatandaşların kemik kırıklarının iyileşme sürecinin çok daha zor olduğunu ifade etti.

Uzmanlara göre sigara içen vatandaşların kemiklerinde meydana gelen kırıklar daha geç sürelerde iyileşiyor ve daha geç sürelerde tedavi edilebiliyor, bunun nedeni olarak ise sigara gösteriliyor olurken vatandaşların sigara tüketmemesi durumunda kemiklerinde bariz olarak gözle görülen ve kulakla duyulan iyileşme süresinin son derece daha kısa sürelerde iyileştiği ifade edilmekte. Uzmanlara göre ise sigara içen vatandaşların kemiklerinde ortaya çıkan sağlık sorunlarının daha kısa sürede iyileşmesi için en azından kemik kırığı süresince sigarayı bırakmaları tavsiye edilmekte.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.