Şirince St. John Kilisesi, Restore Ediliyor!

Şirince St. John Kilisesi, Restore Ediliyor!

İzmir'de tarihin en derinlerine kadar yaşatıldığı Selçuk ilçesinde bulunan ve özellikle de heryıl Milyonlarca Hristiyan' ın akın ettiği St. John Kilisesi, tarihi değerlerine uygun olarak restore işlemine dahil oldu!

İzmir'de tarihin en derinlerine kadar yaşatıldığı Selçuk ilçesinde bulunan ve özellikle de heryıl Milyonlarca Hristiyan' ın akın ettiği St. John Kilisesi, tarihi değerlerine uygun olarak restore işlemine dahil oldu!

 

Selçuk ilçesindeki Şirince Mahallesinde bulunan ve her yıl binlerce turistin uğrak yeri hale gelen tarihi St. John Kilisesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. İzmir Valiliği ve Selçuk Belediyesi ortaklığında titizlikle yürütülen çalışmalarda, tarihi kilise için özel bir restorasyon projesi hazırlandı. Kilise içerisindeki Hz. İsa’nın tasvirleri mikro enjeksiyonla koruma altına alınırken, diğer tarihi değerlerin de zarar görmemesi için çeşitli önlemler alındı.

Öte yandan daha önce yarım bırakılan Şirince St. John Kilisesinin kubbesi de özgün malzeme ve teknik çalışmayla restorasyon projesine uygun bir şekilde tamamlandı.

RESTORASYON ARALIK AYINDA TAMAMLANACAK
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da restorasyon çalışmasında önemli olanın mevcut yapıyı korumak olduğuna dikkat çekti. Hristiyanlık alemi açısından Şirince St. John Kilisesinin hem Katolikler, hem Ortodokslar açısından da büyük önem taşıdığının altını çizen Başkan Bakıcı, kilisenin en kısa sürede ziyarete açılacağını kaydetti. Bakıcı, "Selçuk inanç turizminin önemli merkezlerinden biridir. Bizlerde inançların özgürce yaşanması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamda valiliğimizle birlikte yürüttüğümüz St. John Kilisesinin restorasyonu da bu anlamda önemlidir. Tıpkı Dimitrios kilisesinde yapılan restorasyon gibi. Bildiğiniz gibi Efes’in içerisinde Meryem Kilisesi var, Ayasuluk’ta da St. Jean Kilisesi var. Şirince’deki iki kilisenin de ibadet yapılmasını sağlamak önemlidir. Bizler bu değerlerimize sahip çıkarak Hristiyanların inançlarıyla ilgili ibadetlerini ilçemizde rahatça yapabilecekleri yer haline getiriyoruz” dedi.
Dahi Zeynel Bakıcı, taş kilise olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarının 2015 Aralık ayında tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.