Şırnak Cizre'de Abdullah Öcalan’a özgürlük yürüyüşü

Şırnak Cizre'de Abdullah Öcalan’a özgürlük yürüyüşü

HDP Cizre İlçe Teşkilatı İmralı da Tutuklu Olan Abdullah Öcalan İçin Özgürlük Yürüyüşü Düzenledi . Çok Sayıda Parti Görevlisi Ve İlçe Halkı HDP'nin Düzenlediği Yürüyüşe Katılıp Yaparak Protesto Yürüyüşü Düzenlediler..

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Abdullah Öcalan’a özgürlük yürüyüşü düzenlendi.
Cizre’de Halkların Demokratik Partisi(HDP) ilçe Örgütü öncülüğünde, Abdullah Öcalan’ın 2 aydır İmralı heyetiyle görüştürülmediği gerekçesiyle protesto yürüyüşü düzenledi.
HDP ilçe örgütü öncülüğünde toplanan aralarında HDP ve DBP İlçe Başkanları ve yöneticilerinin de bulunduğu bir grup, iftar saatinden sonra Cudi Mahallesi Cudi Taziye Evi önünde bir araya gelerek, Nusaybin Caddesi üzerinden İdil Caddesine doğru yürüdü. Kalabalık sloganlar eşliğinde Dörtyol kavşağına kadar olaysız bir şekilde geldi.
Burada grup adına basın açıklamasını Belediye Meclis Üyesi Bager Aşkın okudu. Aşkın, 2 aydır İmralı heyetiyle görüştürülmeyen Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşturulması gerektiğini söyledi.
Basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.