Şırnak, Nusaybin ve Hakkari'de 14 PKK'lı öldürüldü!

Şırnak, Nusaybin ve Hakkari'de 14 PKK'lı öldürüldü!

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak, Nusaybin ve Hakkari'de yapılan operasyonlarda 14 PKK'lının ölü ele geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak, Nusaybin,Mardin, Silopi ve Hakkari'de yapılan operasyonlarda 13 PKK'lının ölü ele geçirildiğini ile çok sayıda patlayıcı ve mühimmatın ele geçirildiği bildirildi. 

Yapılan açıklamada:"

Mardin/Nusaybin’de devam eden operasyonda;
- bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 325’dir.),
- dört adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 754’tür.).

Şırnak’da devam eden operasyonda;
- iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim olmuş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 299’dur.),
- altı adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 853’dür.).

Hakkâri/Çukurca’da devam eden operasyonda 10 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Mardin/Kızıltepe’de yol araması icra eden güvenlik güçlerince tespit edilen iki adet tüp ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Şırnak/Silopi’de, Irak Kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu bir terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

Şırnak ve Hakkâri kırsalında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edilmiştir." denildi.

Diyarbakır Valiliği'de Lice'de yapılan operasyonların bilançosunu açıkladı:
"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; özellikle Diyarbakır-Bingöl karayoluna mayın ve EYP döşeyen, yol kesen, vatandaşların canına ve malına kasteden, vatandaşların seyahat özgürlüğünü kısıtlayan, adam kaçıran, araçlarını gasp eden ve yakan, askeri birlik ve asker personel ile emniyet personeline saldırı yapan, ayrıca Hani ve Dicle İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı araç saldırısını gerçekleştiren (saldırıda hayatını kaybeden şehidimizin töreni esnasında BTÖ mensuplarının yeri tespit edilmiş, şehidimizin defin işlemleri devam ederken BTÖ mensupları etkisiz hale getirilmiştir) Diyarbakır ili kırsal alanında faaliyet yürüten BTÖ mensuplarının faaliyetlerinin tespiti, yakalanması, etkisiz hale getirilmesi maksadıyla yapılan çalışmalar sonucunda;
               Söz konusu eylemlere katıldığı değerlendirilen, Lice kuzeyi Hedik ve Seyrek köyleri kırsalında aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu 10-12 örgüt mensubu tespit edilmiş, 02 Mayıs 2016 saat 14.00’den itibaren icra edilen operasyonda, 3 BTÖ mensubu silah ve teçhizatı ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiş olup, toplam 10’dan fazla BTÖ mensubunun etkisiz hale getirildiği, etkisiz hale getirilenler içerisinde üst düzey örgüt mensupları ile BTÖ’nün 2 bombacısının da bulunduğu  değerlendirilmektedir.
           Operasyon esnasında yaşanan çatışmada ölü ele geçirilen BTÖ mensupları üzerinden;
    1 adet Bİxi makineli tüfeği,
    10 adet Kaleşnikof piyade tüfeği,
    1 adet M-16 piyade tüfeği,
    5 adet M-16 şarjörü,
    1 adet 9mm tabanca ve şarjörü,
    1 adet Glock tabanca şarjörü ve 15 adet fişek,
    1 adet gece görüş gözlüğü,
    1 adet el telsizi (piller ile EYP düzeneği için hazırlanmış),
    35 adet kaleşnikof şarjörü,
    200 adet Bixi makineli tüfek fişeği,
    110 adet M-16 piyade tüfek fişeği,
    793 adet Kaleşnikof piyade tüfek fişeği,
    14 Adet El Bombası,
    63 adet kaleşnikof şarjör kılıfı,
    1 adet balistik yelek,
    1 adet balistik başlık,
    3 adet telsiz anteni,
    2 adet (4’lu) pil EYP düzeneği için hazırlanmış,
    43 adet EYP yapımında kullanılan elektrikli fünye,
    EYP yapımında kullanılan çok sayıda koli bandı,
    6 adet sırt çantası,
    5 kalem muhtelif giyim malzemesi,
    1 adet portatif çadır,
    5 adet termal görüntüyü engellemek maksatlı şemsiye,
    1 adet Fotoğraf makinesi,
    26 kg kubar esrar ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.
 
Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda tahkikata devam edilmekte olup, halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve Teröristle Mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir." denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.