İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER

SİYON YILDIZI SİYON BAYRAKLI TÜRK DEVLETİ/BEYLİĞİ

Karamanoğulları beyliğinin bayrağı bugünkü İsrail'in bayrağında kullanılan siyon yıldızıdır.

Eğer Anadolu'nun siyasi birliğini sağlayan Osmanlı değil de Karamanoğulları olsaydı ve imparatorluğa dönüşseydi, biz İsrail'den 600 sene önce siyon yıldızını sembol yapacak ve bu bayrağı kendi bayrağımız olarak kucaklayacaktık.
İsrail ile anlaştığımız bu günlerde nedense aklıma düştü Karamanoğulları...

Not: Siyon yıldızının Hz. Davud'un (veya daha meşhuru hz. Süleymanın) mührü olduğu bilgisini yorumlarda yazarak malumatfroşluk yapmayın. Onu biliyoruz. Kastımız başka....

HAŞİYE

Aslında Yahudilerin Süleyman mührünü siyon yıldızı olarak benimsemelerinin tarihi çok yeni olup 1933 siyon kongresinde benimsemişlerdir. Ondan öncesi bizim için bir Peygamber mührü olarak saygı görmüştür...
Yahudiler, bizi peygamberimizin (tüm peygamberler bizimdir) mührüne karşı düşman ettiler. Hz. Davut mührünü yahudi tekelinden kurtarmak, İslam peygamberlerine özgürlüklerini (saygıyı) vermek demektir.

EK
Barbaros Hayrettin Paşa'nın flamasında da vardır. Candaroğlları Beyliği ve Teke Beyliğinin bayrağında da var. Melik Gazi Türbesi, camiler ve paralarda da var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.