Şok Açıklama: Nükleer Savaş ne Zaman Çıkacak?

Şok Açıklama: Nükleer Savaş ne Zaman Çıkacak?

Kuzey Kore' Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi'nin yardımcısı Kim In-ryong, BM'de yapmış olduğu açıklamada, Her an için nükleer savaş çıkabilir.

Kuzey Koreli diplomat yapmış olduğu açıklamada 1970'senesinden beri ABD'nin 'aşırı derecede doğrudan nükleer tehdidine' maruz kalan tek ülke kendileri olduğunu söyleyerek Kuzey Kore'nin kendini savunmak için nükleer silaha sahip olduğunu söyledi.

GİZLİ PLANI

Her sene ABD ve Güney Kore'nin 'nükleer varlıkları' da kullanarak yaptığı geniş çaplı askeri tatbikatlar olduğu Kim, daha tehlikeli olan ise "ABD'nin Kuzey Kore liderliğini ortadan tamamen kaldırmayı hedefleyen gizli planı" olduğunu söyledi.

Kim, bu sene ülkesinin 'nükleer devlet olmayı tamamladığını' ve böylece aralarında atom bombası, hidrojen bombası ve kıtalararası balistik füzelerin de olduğunu çeşitli menzillerde nükleer atış vasıtalarına sahip olarak tam donanımlı bir nükleer güce sahip.

ABD'NİN NÜKLEER TEHDİDİ YOK EDİLMEDİKÇE

Ülkesinin nükleer ve füze cephanesini 'değerli startejik varlık' olarak tanımlayan Kim, "ABD'nin düşmanca politikası ve nükleer tehdidi layıkıyla yok edilene kadar nükleer silah ve balistik füzelerimizi hiçbir şart altında görüşme masasına kesinlikle getirmeyeceğiz.

ABD KUTSAL TOPRAKLARIMIZIN BİR SANTİMİNİ BİLE İŞGAL ETMEYE CÜRET EDERSE

Kuzey Koreli diplomat "ABD anakarası atış menzilimizde ve eğer ABD bizim kutsal topraklarımızın bir santimini bile işgal etmeye cüret ederse dünyanın herhangi bir yerinde ağır cezamızdan kaçamayacak.

KUZEY KORE TÜM DÜNYANIN NÜKLEERDEN ARINDIRILMASINI DESTEKLİYOR

Ülkesinin 'nükleerden arındırılmış bir dünya' olduğunu söyleyen Kim, ABD'nin BM'de 122 ülkenin onayladığı 'Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşması' için yapılan görüşmeleri diğer nükleer devletlerle birlikte boykot ettiğini hatırlattı.

Kim "Kuzey Kore nükleer silahların tamamen yok edilmesini ve tüm dünyanın nükleerden arındırılmasını destekliyor. 

Fakat ABD'nin anlaşmayı reddetmesi ve Kuzey Kore'ye yönelik sürekli nükleer tehdit ve şantajları sebebiyle anlaşmaya katılmıyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.