SON TEKNOLOJİ YERLİ ve MİLLİ MARKA : TOMA

SON TEKNOLOJİ YERLİ ve MİLLİ MARKA : TOMA

Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), güvenlik güçlerinin gereksinimlerini karşılamak için son teknolojiler ile donatılmıştır. İ

Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), güvenlik güçlerinin gereksinimlerini karşılamak için son teknolojiler ile donatılmıştır. İç güvenliği sağlamada ve toplumsal olayların bastırılması ve kontrol altına alınmasında çok ektin bir araç olup, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı başta olmak üzere Azerbaycan, Libya, Zimbabve, Gürcistan, Kazakistan gibi birçok ülkede güvenlik güçleri tarafından aktif olarak kullanılmaktadır.

Ülkemizde artık bir marka haline gelen ve gerek izinsiz gösteriler, gerekse toplumsal tüm durumlarda müdahalelerde ön planda duran TOMA olarak bilinen Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı, yerli üretim olarak İzmir’de bulunan araç üstü ekipman üreticisi Katmerciler’in elinden çıkmıştı. Şimdi ise daha gelişmiş, zırhlı ve tamamen nanoteknoloji ile donatılan yeni bir araç daha üreten firma, aracın emniyet ve TSK tarafından terörle mücadelede kullanılacağı belirtiliyor.

Katmerciler, itfaiye, tanker, vidanjör gibi araç üstü ekipmanların üretiminde 21 yılda edindikleri teknoloji ve ihracat deneyimini savunma sanayinde kullanmak üzere 2010 yılında çalışma başlattıklarını, ilk adımı attıkları TOMA'larda kısa sürede yüzde 70'lik pazar payına ulaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.