Starbucks Wi-Fi ağını hacklediler ve Bitcoin madenciliği yaptılar!

Starbucks Wi-Fi ağını hacklediler ve Bitcoin madenciliği yaptılar!

Arjantin’de bir Starbucks'ın WiFi ağını hackleyip bilgisayarları Bitcoin madenciliği için kullandılar.

Arjantin’de hackerlar Bitcoin kazanmak için ilginç bir yöntem bulmuşlar. Bir Starbucks şubesinin Wi-Fi ağını hackleyerek müşterilerin bilgisayarlarından Bitcoinmadenciliği yaptılar.

Buenos Aires’te yaşanan durum Stensul CEO’su Noah Dinkin tarafından farkedildi. Sonrasında Dinkin’in tweetine cevap veren Starbucks olayla ilgili araştırmanın sürdüğünü ve açığın kapanması için çalışmaların devam ettiğini söylediler.

Bitcoin madenciliği yapmak için müşterilerin bilgisayarının kullanılması üzerine çok büyük tepki toplayan Starbucks, olayın sadece bir şubede gerçekleştiğini ve Wi-Fi ağlarının mağaza kontrolünde olmadığını söyledi. 

Hackerların madencilik yapmak için tek hedefi Starbucks değil. Para transferi yapan bir şirket olan Wyre’ın CEO’su Michael Dunworth madencilik yapmak için hackerların neden başka siteleri hacklediğini açıkladı.

Yaptığı açıklamalarda Bitcoin madenciliği yapabilmek için yoğun işlemci gücü gerektiği ve daha fazla bilgisayarın kazancı katlayacağını söyleyen Dunworth, Subaru ve UFC'nin de daha önce hackerların kurbanı olduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.