Mustafa YÜREKLİ

Mustafa YÜREKLİ

Suçlunun kimliğine bakılmaz..

Tepki gösterirken de sahip çıkarken de kimlikler üzerinden gitmek yanlıştır.


Suriyeli göçmenlerden uzun zamandır toplumda büyük rahatsızlık var. İçlerinden bazılarının bu ülkede misafir olduklarını unutarak karıştıkları olaylar, genele karşı bir tepki olarak dönüyor. Belki bu kadar çok sayıda ve bu kadar çok görünür olmasalardı bu ölçüde bir tepki olmayacaktı.


Hamile bir kadına tecavüz edilip minicik yavrusuyla birlikte öldürülmesi dünyanın her yerinde tepki çeker. Üstelik toplumun bu tip olaylarda tepki göstermesi bir hastalık belirtisi değil, sağlık belirtisidir. Nedense artık kim suç işlerse işlesin kusur her zaman bu toplumda aranıyor. Bu konuda ne A. Hakan Coşkun gibi ne de Diyanet gibi düşünüyorum. Suçlunun kimliğine bakılmaz, tepki gösterirken de sahip çıkarken de kimlikler üzerinden gitmek yanlıştır.


Rumeli ve Anadolu müslümanları haddini bilen, gördüğü kardeşliği unutmayan hangi Suriyeli'ye tepki göstermiş? Suç işleyenin, kendine gösterilen hoş görü ve kardeşliği istismar edenin bu topraklarda yeri yoktur. Doğru olan, işi gücü olmayan, kardeşlik hukukunu sömürü hukukuna çevirenleri geldikleri yere geri göndermek ve Suriye politikasını da Suriye’nin birliği ve sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesi üzerine kurmaktır.

Devlet adamlarına sevgi olmasa bile mutlaka saygılı olmak gerek..

Devlet başkanlarını ve Başbakanları aşağılayan herkes aslında kendilerini aşağıladıklarını da fark edemeyecek kadar kaba ve ahmak kişilerdir, bu gerçeği artık açıkça ifade etmenin zamanı geldi ve geçmektedir diye düşünüyorum. Adamlar kendi babalarına da mı böyle edepsiz davranıyorlar diye bazen merak ediyor, bazen de bu herifler vatanın ve milletin değerini ya bilmiyorlar yada kendi ukalalıklarından yada kripto / iç düşmanlarımız olduktan böyle davranıyorlar diye düşünüyorum..

Bir toplumda büyük küçük bilinmezse düzen sağlanamaz, kaosa sürüklenir.. Herkes sınırlarını bilecek.. İnsan olmak için üç şey lazım: 1-İman, 2- Edep ve 3- Haya.. Biri eksik olursa çarpık bir kişilik kalır geriye..

Devlet adamına saygı, kişiye değil, statüye saygıdır, bugün biri vardır yarın başkası olacaktır.. Dolayısıyla devlet adamına saygıda kusur yapılmamalıdır..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.