İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER

Suriye savaşı, bir Türk - İran savaşına dönüşür mü?

Bu süreç uzarsa gideceği yer orası olabilir, ancak ne Türk tarafı ve ne de İran tarafı böyle bir duruma düşmek istemiyor... en büyük güvencemiz bu irade... ama Suriye konusu iki tarafı karşı karşıya getirecek gibi... Rusya'nın sahada askeri olmadığı için karşımıza suriye ordusu kılığında Haşdi Şa'bi, Hizbullah ve bilimum yamyamlar çıkacaktır...

inşaallah şah göstermemiz karşı tarafın hızını keser ve masalar kurulur...

Türkiye'nin ileri gideceğini düşünmeyenler ve blof yaptığını sananlar sürekli üstümüze üstümüze geliyorlar bu süreç ister istemez kararlılığımızı vurgulamak için güç göstermemize neden olacaktır.

İran'ın emperyal hevesi ve yayılma politikasının bir şekilde durdurulması gerekir. Çünkü İran, Türkiye'yi Irak ve Suriye ekseninde kuşatıp Ortadoğu ile bağlantılarını kesmeye çalışmaktadır. Suriye'nin böylesine planlı ve emperyal hevesi olan bir devletin eline geçmesi Türkiye için hayat sahasının daralması anlamanı gelmektedir ve buna tepki göstermeyen Türkiye, İran-şii kuşatmasına rehin olacaktır.

İdlib'in düşmesi Cerablus'un, Azez'in ve Afrin'in de düşmesi demektir. Bu durumda ülkemiz bir beş milyonluk göç tehlikesi ile de karşı karşıya kalacaktır. Göç unsuru ile ülkemize gelen insanlar içinde cihatçıların ve silahlı unsurların olması kuvvetle muhtemel olduğu gibi İran/Rus ve Suriye istihbaratı ajanlarının da olacağı kuvvetle muhtemeldir. Bu ajanlar, ülkemizi karıştırma ve göçmenler üzerinden porovaksyon girişimleri yapma fırsatını da elde etmiş olacaklardır.

Suriye bizim için hayati öneme sahiptir.

Dünya'nın ilk barış antlaşması olan kadeş antlaşması da Suriye'nin Hitit ve Mısır arasındaki paylaşımı nedeni ile yapılmıştır. Günümüz Türkiyesi Hititlerin coğrafyasına hakimdir ve hititlerin gördüğü stratejik hamleyi görmektedir. Suriye'ye yerleşen muhalif bir gücün sonraki hamlesi Anadolu olmuştur. Arapların ve Türklerin Anadolu'yu ele geçirme süreci de bu şekilde olmuştur. Aynı zamanda Anadolu'da tutunmak isteyen bir güç de Suriye'ye egemen olmak zorundadır... Haçlı seferlerinin stratejisi de bu şekilde olmuştur. Suriye'yi kaybeden bir Roma imparatorluğunun da Anadolu'da tutunması imkansızlaşmıştır. Suriye düşerse savaş Anadolu topraklarında cereyan eder, sıra Anadolu'ya gelir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.