Suruç'ta Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez Deyince Ortalık Karıştı

Suruç'ta Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez Deyince Ortalık Karıştı

İzmir’de Gençlik Örgütleri grubu, Şanlıurfa Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıyı protesto etmek için toplanarak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yürüyüş yaptı.

İzmir’de Gençlik Örgütleri grubu, Şanlıurfa Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıyı protesto etmek için toplanarak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında grubun arasından üç kişi ünlü fast-food zincirinin üst katına çıkarak “Barış için savaşacağız” pankartı astı. Grup yürüyüşün sonunda basın açıklaması yapmaya hazırlandığı sırada çevik kuvvet ekiplerinin arkasından gelen başka bir grup “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı. Gerginliğin tırmanması sonucu araya giren bir kadın, olası bir arbedeyi önlemek amacıyla basın açıklaması yapacak grubu sakinleştirmeye çalıştı ve iki grup arasındaki polis ekipleriyle konuştu. Gerginlik sırasında Gençlik Örgütleri grubundan bazı kişilerin yerdeki taşları kırarak topladığı görüldü. Grup basın açıklamasını yaptıktan sonra dağıldı.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Faşist IŞİD çetesi tarafından harabeye çevrilen devrimin sembolü Kobani kentini yeniden inşa etmek için coğrafyamızın birçok ilinden harekete geçerek Suruç’ta bir araya gelen 300’ü aşkın sosyalist genç, IŞİD’in hedefi oldu.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.