Tam Olmamış Meyve Çekirdekleri Zehir Etkisine Sahip

Tam Olmamış Meyve Çekirdekleri Zehir Etkisine Sahip

Günlük beslenmemizde önemli bir yere sahip olan yüksek vitamin, lif ve mineral deposu meyvelerin çekirdekleri zehirleyebiliyor.

Limon, elma, armut, kiraz,vişne, erik, ve ayva gibi meyvelerin tam olgunlaşmamış çekirdeğinde bulunan amigdalin adında ki madde vücuda çok alınırsa süyanür etkisi yapıyor.

Belirtiler Önemli

Çekirdeği yutmak bile oldukça tehlikeli iken çiğnemek amigdalin salınımını ve emilimini arttırıyor.Çocukların meyve yerken çekirdeklerini çiğneme olasılığı yüksek olduğu için yetkililer aileleri uyarıyor.

Zehirlenmenin en önemli belirtileri baş ağrısı ve dönmesi,anksiyete,mide bulantısı gibi belirtileri varken;daha ileri seviyelerde solunum yavaşlaması,kalp ritminde değişiklik gibi durumlar meydana gelebiliyor.Böyle bir durumda vakit kaybetmeden en yakın hastaneye gidilmesi gerekiyor.

Çocuklara Verirken Çekirdekleri Çıkarın

Bazı işlemler toksik etkisini azaltabilmektedir.Meyve ve sebzeleri önce sirkeli su ile yıkamalı sonra çekirdekleri çıkartılıp çocuklara yedirilmesi sağlık açısından yararlı olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.