Tarihi hava savunma anlaşması

Tarihi hava savunma anlaşması

Ankara, “Eurosam-T” konusunda nihai anlaşmayı imzalayacak. Anlaşma kapsamında Eurosam-T Türkiye’de üretim, ortak Ar-Ge ve NATO’ya uyum çalışmaları ile ihracat ortaklığı sağlanacak.

Türkiye, uzun yıllardan beri müzakere edilen hava savunma sisteminin modernizasyonu konusunda tarihi bir adım atmak üzere. Bugün Brüksel’de düzenlenecek olan NATO Savunma Bakanları toplantısı sırasında, Ankara ile Fransa ve İtalya arasında, ortak hava savunma sistemi geliştirme konusunda nihai bir anlaşma imzalanacak.

Fransız-İtalyan ortaklığındaki “Thales-MBDA” tarafından geliştirilen “Eurosam-T”nin yeni nesil hava savunma sistemlerinin tedariği, üretimi, geliştirilmesi ve ihracatını öngören anlaşma, Türkiye’nin kara ve denizdeki hava savunma sistemlerine yönelik kapsamlı ihtiyaçlarını içerecek. Yaklaşık 3 yıldan bu yana süren müzakerelerde Ankara, yakın coğrafyasında Türk hava sahasını tehdit eden unsurlara karşı, NATO müttefiklerinin yardımlarına bağlı kalmadan kendi hava savuna sistemini oluşturmak için müzakereler yürütüyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.