Tatlı Yeme İhtiyacı Neden Doğuyor?

Tatlı Yeme İhtiyacı Neden Doğuyor?

Uzmanlar insanların tatlı ve tatlı ürünleri tüketmek adına bir takım ihtiyaç olduğuna değinerek bu konuda araştırmaların vatandaşlar tarafından enerji ihtiyacı doğmasından ötürü olduğuna değinildi.

Uzmanlara göre tatlı tüketmek için belli bir zamana ihtiyaç yok ancak tatlı ihtiyacının doğduğu anlardan bir tanesi de enerjiye ihtiyaç duyulduğu ve yorgun halde olunduğu anlar olarak gösteriliyor. Bunun yanında uzmanlara göre enerji ihtiyacının giderilmesinde en etkili rol olarak tatlı ihtiyacı ve şekerli bir gıda ve içecek tüketim ihtiyacı doğduğu konusunda hemfikir olunuyor.

Uzmanlar sağlıklı bir tatlının her zaman değil sadece haftada belirli günler ve belirli zamanlar arasında tüketilmesi gerektiğini ifade ederken gece yatmadan önce asla ama asla tatlı tüketilmemesi gerektiği konusunda ifadelerde bulunuluyor. Uzmanlar ayrıca tatlı tüketiminin aşırı olması durumunda enerji ihtiyacının fazlasından dolayı ve şeker oranlarında ciddi bir artışa neden olması dolayısı ile kritik diyabet sorunlarına neden olunabilecek olduğunu ifade ediyor. Bundan dolayı fazla tatlı ve şeker tüketiminin son derece sorunlara neden olunacak olduğu ifade edilmekte.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.