(TEB) Eczacılar saldırılara karşı ‘acil butonu’ istedi

(TEB) Eczacılar saldırılara karşı ‘acil butonu’ istedi

Türk Eczacıları Birliği (TEB) eczacılara yönelik saldırıların önlenmesi amacıyla gece nöbetlerinde aktif olarak kullanılmak üzere ‘acil butonu’ konulmasını istedi.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) eczacılara yönelik saldırıların önlenmesi amacıyla gece nöbetlerinde aktif olarak kullanılmak üzere ‘acil butonu’ konulmasını istedi.
 

Türk Eczacıları Birliği (TEB) son dönemde eczacılara yapılan saldırılar ile ilgili yazılı bir açıklamada bulunarak, gece nöbetlerinde aktif olarak kullanılmak üzere ‘acil butonu’ konulmasını talebinde bulundu.

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul’da bir eczacıya yapılan saldırının ardından, Gaziantep’te de nöbetçi eczanede, eczacı ve çalışanlarının saldırıya uğradığı ve eczanesinin darmadağın edildiği belirtilerek, bu zihniyetin cezalandırılmadığı ve önlemler artırılmadığı sürece sağlık çalışanlarına şiddetin her geçen gün artacağı belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada, eczacıların özellikle nöbetlerde sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldığı belirtilerek, acil önlemler alınmaması halinde şiddetin boyutunun daha da artacağı, daha fazla şiddet vakası yaşanmaması için göstermelik çözümler değil, acil ve kalıcı önlemlerin alınması gerektiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında eczacıyı şiddetten korumak amacıyla gece nöbetlerinde aktif olarak kullanılmak üzere ‘acil butonu’ konulmasını talebinde bulunularak, “Sağlık çalışanlarına şiddete karşı caydırıcı yasal önlemler alınması ve saldırganlara cezaların artırılması, sağlık çalışanlarının kamu hizmeti verdiklerinin altının çizilmesi, medyada sağlık çalışanının ‘saldırılabilir’ biri olduğu izlenimini verecek şekilde haberlerden kaçınılması, sağlık çalışanları tarafından yapılan şikâyetlerin ya da tehdit bildirimlerinin kolluk ve diğer makamlar tarafından öncelikli olarak ele alınması, nöbetçi eczanelere yapılacak devriye ziyaretlerinin sıklaştırılması, eczanelere özellikle gece nöbet esnasında aktif olarak kullanılmak üzere “Acil Butonu” koyulması gerekmektedir.“ denildi.

Açıklamada son olarak, tüm yetkililer eczacıya ve sağlık çalışanlarına şiddete karşı birlikte hareket etmeye davet edildi.    (İLKHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.