Teknoloji meraklıları geleceğin izlerini Sónar İstanbul’un +D programında bulacak

Teknoloji meraklıları geleceğin izlerini Sónar İstanbul’un +D programında bulacak

Bu yıl üçüncü kez Zorlu PSM'yi müzik, yaratıcılık ve teknolojinin merkezine dönüştürecek Sónar İstanbul'un, Digilogue'un desteği ve Lalin Akalan küratörlüğünde hazırlanan +D programının tüm detayları belli oldu.

Bu yıl üçüncü kez Zorlu PSM'yi müzik, yaratıcılık ve teknolojinin merkezine dönüştürecek Sónar İstanbul'un, Digilogue'un desteği ve Lalin Akalan küratörlüğünde hazırlanan +D programının tüm detayları belli oldu. Sónar +D'de yer alan atölyeler, sunumlar, interaktif enstelasyonlar, mini dersler, paneller, sanatçılarla konuşmalar ve MarketLab alanındaki deneyimler ücretsiz olarak her yaştan ziyaretçiye açık olacak. Sónar +D programı; 9 Mart Cumartesi günü 10:00-20:00 saatleri arasında PSM'deki Digilogue Space, Sky Lounge ve Meydan Fuaye alanlarında, sanat ve teknoloji tutkunlarını ağırlayacak. Detaylı programa www.sonaristanbul.com adresinden ulaşılırken; www.zorlupsm.com adresinden ücretsiz kayıtlar yapılabiliyor.

Yaratıcı endüstrinin uzmanlarından Sónar İstanbul'a özel eğitim programı

BugLab, Bilgi Üniversitesi ve ATÖLYE işbirliğindeki LITE Master Program ve DECOL bünyesinde yer alan yaratıcı endüstrinin kıymetli uzmanları, yaratıcı kodlama, haraketli tipografi oluşturma, gerçek zamanlı grafik üretimi, 360° film prodüksiyonu, fotogrametri, arttırılmış gerçeklikle animasyon tasarımı ve daha pek çok konuda eğitimler verecek.

İnteraktif enstalasyonlar

Karmaşık sistemler, davranışlar, algoritmalar ve yazılımlar üzerine çalışan Memo Akten'in 16 metre uzunluğundaki interaktif projesi "Body Paint"; Ahmet Ünveren ve Ecem Dilan Köse'nin RE.sole çatısı altında yaptıkları görsel-işitsel araştırmaların ve kendi zihin yolculuklarının bir çıktısı olan "ÖTZİ"; yaratıcılık çağının getirdiği uygulamacı sistem algısını Türk kahvesi ritüeli analojisi üzerinden sergileyecek "Kapalı Sistem" enstalasyonu; ziyaretçilerin 3D görselleri davul ile gerçekleştirecekleri müzik performansı ile kontrol edebilecekleri interaktif bir enstalasyon olan "Motus Lumina" ve daha birçok proje Sónar +D kapsamında sergilenecek.

Sanal gerçeklik ve yapay zeka üssü

Sónar +D, sanal gerçekliği de farklı bir bakış açısıyla inceleyecek. Hikaye anlatımının bir parçası olarak projelerle dışa vurumu, uygulama alanları, kültürel mirasların korunmasındaki rolü, günümüz film endüstrisindeki önemi, oyun sektöründeki kullanımı gibi pek çok farklı alandaki uygulamalarına yer verecek. Başta müzik olmak üzere, görmek ve duymanın yeni çağda yapay zeka ile yolcuğu, atölyeler ve sunumlarla meraklısı ile buluşacak.

Yeni nesil müzik aletlerini deneme şansı

Zuhal Müzik tarafından hazırlanan demo istasyonunda katılımcılar Türkiye'ye getirilen yeni cihazları deneyimleme imkanı bulacak. Bunun yanı sıra katılımcılar, alanında uzman eğitmenler tarafından analog ve dijital müzik ekipmanları üzerine düzenlenecek atölyelere katılabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.