TEOG Sürecinde Ailelere Uyarılar

TEOG Sürecinde Ailelere Uyarılar

TEOG süreci zaten ergenlik döneminde olan çocuklarıyla sorunlar yaşamalarına neden olan bir süreç bu noktada aileler için bu uyarılar faydalı olacaktır.

TEOG’ a hazırlanan çocuğunuzun ergenlik döneminde olduğunu unutmamalısınız. İniş çıkışların fazlaca yaşandığı bu dönemde sizin ileri görüşünüz onun için sıkıcı gelebilir onu istediğiniz ölçüde etkileyemeyebilir. Bu durum aranızda daha fazla çatışlara neden olabilir.

         Sınav sonucuna odaklanmak çocuğunda sınav sonucuna yoğunlaşmasını sağlayacak ve çocuğunuzun zihni sürekli kazanırsam ne olur kazanamazsam ne olur düşünceleri ile meşgul olacaktır. Bunun yerine çocuğunuzun o anda yaptıkları ile ilgilenmeniz çok daha faydalıdır. Çocuğunuzun sonuca odaklanmaması kaygı düzeyini de aşağıya çekecektir.

        Sınava düzenli çalışan ya da çalışmaya çalışan sınav çocukları için ders çalış uyarısı kullanılmalıdır. Bu uyarılar çocuğun kaygısını arttırabileceği gibi ters bir tepkinin oluşup çocuğun ders çalışmamasına da yol açabilir. Ergenlik döneminde anne babaların uyarılarının zıttına gidilmesi sıklıkla karşılaşılan bir durumdur.

          Çocuğunuzla Olan İlişkileriniz Bozulmasın

          Çocuğunuzla ilişkiniz genel olarak iyi ve sakin ise, zaman zaman söylenen "çalış" uyarısı ve çalışma şartlarının hazır edilmesi çocuk için biraz sıkıcı gelse de, çocuğunuza sorumluluğunu hatırlatacaktır. Kaç yaşında olursa olsun birçok kişinin çalışmaya başlamak için bu tür bir uyarıya ihtiyaç duyduğu bilinen bir gerçektir.

          Çocuğunuzla ilişkiniz iyi gibi gözükse de sık sık sertleşiyorsa sesler yükseliyorsa o zaman "çalış" uyarıları aranızdaki gerginliğin artmasına neden olacaktır. Birbirinize kızmak için başka bir sebebe ihtiyacınız kalmayacaktır.

            Çocuğunuzla olan ilişkinizin onun eğitiminden ve diplomasından daha önemli olduğunu unutmayın. Çocuğunuzla olan ilişkinizde TEOG sürecinden sonrada geçmeyecek yaralar açmadan bu dönemi kapatmanın her şeyden önemli olduğu su götürmez bir gerçek.

TEOG Sınavı Yaklaşırken Aileler Haberimiz İçin Tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.