TEOG ve LYS tercihleri Başvurusu Sona Erdi

TEOG ve LYS tercihleri Başvurusu Sona Erdi

2015-ÖSYS tercih işlemleri ise bu akşam saat 24.00'e kadar yapılabilecek. LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından, adayların üniversite tercihlerini yaparken inceleyecekleri ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

TEOG ve LYS sonuçlarına göre yapılacak tercihler için başvuru süresi bugün sona erecek. TEOG yerleştirmeye esas puanlarına göre, liselere tercih işlemlerinde öğrenciler, 25 okul tercih edebilecek. Bu tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğüne onaylatmak zorunda olan öğrencilerin, tercih değişikliği başvuruları da yine aynı okula yapılacak. Tercih işlemi, okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra tamamlanmış olacak. Yerleştirme sonuçları ise 14 Ağustos 2015’te ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül'de açıklanacak.

LYS TERCİHLERİ 24.00'E SONA ERECEK
2015-ÖSYS tercih işlemleri ise bu akşam saat 24.00'e kadar yapılabilecek. LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından, adayların üniversite tercihlerini yaparken inceleyecekleri ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlandı. Adaylar, kılavuzda yer alan kurallara göre, tercihlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklar. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu akşam saat 24.00’e kadar değişikliklerini yapabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.