TEOG’da Doğa Koleji Öğrencileri Türkiye Birinciliğini Başardı

TEOG’da Doğa Koleji Öğrencileri Türkiye Birinciliğini Başardı

Doğa Koleji yine teog'da hedefini belirledi. bir çok kolejin öğrencileri TEOG sınavında Doğa Koleji öğrencilerini geçemedi. Doğa Koleji öğrencileri Teog sınavında birinciliğe imza attı

TEOG sınavlarında 120 öğrenci soruların tamamını, 3.360 öğrenci ise en az bir alanda bütün soruları doğru yanıtlayarak büyük bir başarı elde etti.

Doğa'da başarı geleneği değişmiyor. Türkiye’de değişen eğitim sistemini yakından takip ederek Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun bir eğitim sistemi sunan Doğa Koleji, sınavlarda elde ettiği başarı ile eğitim kalitesini ortaya koyuyor. Geçen yılın TEOG şampiyonu olan Doğa Koleji, bu yıl da kırılması çok zor bir rekora imza attı. Doğa Koleji’nin 3.360 öğrencisi TEOG’da en az bir alanda bütün soruları doğru yanıtlayarak büyük bir başarı elde etti.

Doğa Koleji’nin SOES eğitim sistemi 2 yıldır uygulanan TEOG’da da başarısını kanıtladı. Öğrenci merkezli eğitim felsefesiyle kazandığı başarılara bir yenisini daha ekleyen Doğa Koleji, TEOG sınavında tüm branşlardaki soruların tamamını doğru yapan 120 öğrencisi ile yine zirveye yerleşti. Bu sene ikinci kez uygulanan TEOG’da öğrenciler Doğa Koleji’nin uzman öğretmen kadrosu tarafından hazırlanan soruların benzer ve aynı olanlarıyla karşılaştı. Sınavın ardından görüşleri alınan Doğa Koleji öğrencileri ortak deneme sınavları, yaprak testleri ve ödev kitaplarındaki soruları çözmüş gibi hissettiklerini ve sınavları çok rahat atlattıklarını belirttiler.

2014-2015 yılı sonuçlarına göre, Kasım ve Nisan ayında 6 branştan yapılan TEOG sınavında 4.801 öğrencinin 3.360’sı en az bir alanda bütün soruları doğru yanıtlayarak inanılmaz bir başarı sergiledi.
Doğa Koleji’nin akademik başarılarının ardında müfredata ek olarak uyguladığı özel eğitim metotları yatıyor. Sınavlara endekslenmeyen öğrenciler başarıya giden yolda çözüm odaklı eğitim anlayışı ile ilerliyor. “Kazanmak Değil Başarmak” mottosu ile öğrenim gören öğrenciler hem sınav stresi yaşamıyor hem de konu kavrama da detayları öğreniyor. Kendilerini yarış ortamından uzak tutan öğrenciler kendilerini geleceğe hazırlayan sınavlarda büyük başarılar elde ediyor.

Doğa Koleji ortaokul eğitiminde kendine has eğitim modeli SOES’i uyguluyor. Öğrenciler aktif öğrenme ortamlarında sınırsız deney ve yerinde gözlem yapma imkânları ile yetişmenin farkını yaşıyor. Ortaokul öğrencileri disiplinler arası çalışmalarla çok yönlü eğitim alarak hayata hazırlanıyor, teorik bilgileri üretime dönüştürüyor. Doğa Kolejinde yetişen öğrencilerin olaylara farklı açılardan bakma, sentez yapma yetenekleri gelişiyor. Öğrenciler, mevcut durumları koşulsuz şartsız kabul etmek yerine sorguluyor ve kendi görüşünü ortaya koyuyor. Bilim yolu ile disiplinli, sağlıklı ve kaliteli yaşam becerilerini edinmiş bireyler yetişiyor. Amacına uygun soru sormayı öğrenen öğrenciler, ilginin değişebileceğini ve gelişebileceğini fark ediyor, alternatif düşünme geliştirmenin yollarını kavrıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.