Teröristler Temizleniyor-TSK 537 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi!

Teröristler Temizleniyor-TSK 537 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi!

29 Ağustos 2016'dan bu yana TSK tüm yurtta başlatmış olduğu operasyonlarda 537 teröristi etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)'dan gelen açıklamada,TSK ve güvenlik güçleri tarafından,ülkemizde terörist gruplara karşı son yılların en etkili ve en geniş,terörle mücadele harekatının büyük bir azim ve kararlılıkla devam ettiğini belirtti.TSK'nın yapmış olduğu operasyonlar dahilinde ülkemizde, 417 terörist ölü,61'i yaralı,41'i teslim olarak ve 18'ide yakalanarak toplamda 537 teröristi etkisiz hale getirildiği belirtildi.Operasyonlarda ele geçirilen teröristleri ile beraber kullandıklaro havan,roket,doçka ve bir çok muhimmatta yakalandı.

OPERASYONLARDA 88 ASKER ŞEHİT OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)'nın 29 Ağustos 2016'dan beri ülkemizde yapmış olduğu operasyonlarda dahilinde 88 asker şehit oldu.152 askerinde yaralandığı belirtildi.

JANDARMA SALDIRISI

Operasyonların aynı sekilde devam edeceğini ve tek bir terörist etkisi hale getirilene kadar aynı istek,arzu ve kararlılıka sürdülüceği belirtildi.TSK'açıklamasında," 09 Ekim 2016 tarihinde saat 09.45 sularında, Şemdinli/Tekeli Durak Hd. Bl. K.lığı sorumluluk sahasında bulunan Jandarma Yol Kontrol Noktasına bölücü terör örgütü mensuplarınca patlayıcı madde yüklü araç ile yapılan saldırı sonucunda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz"  dedi.

"KIRSALDA KONTROL SAĞLANDI"

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)'dan gelen açıklama;"Ülkemizin ve milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliği için anayasa ve yasalar çerçevesinde kendisine verilen görevler doğrultusunda yurt içinde ve sınır ötesinde teröristle mücadele eden TSK; gece gündüz demeden, hiç bir zorluğa aldırmadan, her türlü fedakârlık ve kahramanlığı göstererek, Jandarma, polis ve korucularımızla omuz omuza sürdürülen operasyonlar sonucunda; kırsalda kontrol sağlanmaktadır. Böylece bölücü terör örgütünün eylem gerçekleştirme imkânı sınırlamış ve kış hazırlıkları büyük ölçüde engellenmiştir. Bu durum karşısında; bölücü terör örgütü, el yapımı patlayıcılar ve intihar türü saldırılara başvurarak sivil vatandaşlarımızı da hedef alan eylemlerle varlığını ispat etme gayreti içerisine girmiştir. Buna karşın TSK güvenlik güçleri mensupları masum halkımıza en ufak bir zarar dahi vermemek için her türlü tedbiri almaktadır. Operasyonlar bu anlayışla planlanmakta ve icra edilmektedir."

52 bin 157 SINIR GÖREVLİSİ

Türkiye Cumhuriyeti sınırları korumak ve güveniliği sağlamak için,3497 sayılı kanun çerçevesinde TSK'nın,Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan sınır bölgedeki birliklerde 52 bin 157 askeri personelin görev başında olduğunu açıkladı.Sınırda güvenliğin sağlaması amacıyla sınır birlikler,zamanla artmakta olan sınır olaylarının tespiti ve bu olaylara müdahalede bulunmak için TSK personele,Mobil Keşif Gözetleme Sistemi (MKGS), Tank, Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA), Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) araçlarındaki gece görüş imkanlarından yararlanmak üzere sınır hattına takviye edildiği açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.