Ticaret Gerilimi Altını Destekliyor, İçeride Dolar Halen Güçlü

Ticaret Gerilimi Altını Destekliyor, İçeride Dolar Halen Güçlü

Dolarda Zirveye Yakın Fiyatlama Devam Ediyor, Altında Ticaret Geriliminden Destek Buldu, Petrol Kritik Direnç Bölgesine Yakın Seyrediyor detaylar haberimizde

USDTRY | Dolarda Zirveye Yakın Fiyatlama Devam Ediyor

TL varlıklarındaki artan oynaklıkla yükseliş eğiliminin korunduğu kur tarafında 6.1700 seviyelerinde fiyatlamanın devam ettiğini görüyoruz. YSK’nın seçimin yenilenmesine karar vermesi sonrası artan risk primi TL’yi bir çok ürüne karşı zayıflatıyor. Aynı zamanda küresel piyasalarda ABD-Çin kaynaklı ticaret geriliminin TL gibi gelişen ülke para birimleri üzerinde yarattığı baskıyı da değerlendirmenin içine almamız gerekir. Gün içi destek noktalarımız 6.1600-6.1300 olarak görülebilir. Bu bölge üzerinde kaldığı sürece kurda yukarı eğilim sürebilir. 6.2000 gün içi direnç noktası olarak izlenebilir.

EURUSD | Parite Tekrardan 1.1200 Seviyesinde Fiyatlanıyor

Euro varlıklarındaki yükseliş ve doların son dönemde değer kaybıyla birlikte yükselişe geçen paritenin 1.1200 seviyeleri üzerinde fiyatlandığını görüyoruz. Veri trafiğinin sakin olduğu haftanın bugünkü işlem gününde parite için teknik fiyatlamalar ön plana çıkabilir. 1.1220 yükselişlerde direnç noktası olarak takip edilebilir. Bu seviye aşılırsa yeni yükselişler görebiliriz. Geri çekilmelerde 1.1190-1.1160 destek noktaları olarak izlenebilir.

GBPUSD | Paritede 1.3040 Seviyesi Önemli

Dolardaki değer kaybıyla birlikte 1.3040 desteği üzerinde tutunan GBPUSD paritesinin yeni güne yatay başladığını görüyoruz. Gün içi en düşük 1.3040 desteğini gören ürün yükselişle birlikte 1.3080’I test etse de yatay seyrini koruyor. Önemli bir yükseliş trendinin dip noktası konumundaki 1.3040 üzerinde kalıcılık sağlanırsa paritede tepki alımı görebiliriz. Bu noktada 1.3080-1.3130 dirençleri izlenebilir. 

XAUUSD | Altında Ticaret Geriliminden Destek Buldu

Çin tarafında ihracat oranlarının gerilemesi ve küresel piyasalarda ticaret geriliminin fiyatlanmasıyla endekslerdeki düşüş altın tarafını destekledi. Dün 1277 desteğini gören ons altın yükselişe geçerek 1288 direncine ulaştı. Gün içi veri trafiği sakin görünüyor. Küresel endekslerin seyri altın tarafının yönünü etkileyebilir. Teknik olarak 1285-1283 destek bölgesi olarak takip edilebilir. Bu bölge üzerinde kaldığı sürece altında yükseliş eğilimi devam edebilir.

CL-JUNE19 | Petrol Kritik Direnç Bölgesine Yakın Seyrediyor

ABD petrol stoklarındaki sınırlı artış sonrası 61.80 seviyesine ulaşan ham petrolde halen teknik görünümde düşüş trendinin devam ettiğini belirtebiliriz. Bu noktada 62.50-63.00 direnç bölgesi olarak izlenebilir. Bu bölge altında kaldığı sürece petrolde tekrardan aşağı yönlü bir hareketlenme görebiliriz. 60.75-60.00 geri çekilmelerde destek noktaları olarak takip edilebilir.

Günün Önemli Beklentileri

EUR AMB Para Politikası Toplantı Tutanaklarının Yayınlanması ●● 14:30

PETROL Ham Petrol Stokları ●●● 17:30

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.