Tunceli' li Adam, 3. Kez Hayata Merhaba Dedi!

Tunceli' li Adam, 3. Kez Hayata Merhaba Dedi!

Tunceli' de yaşayan 54 yaşındaki Bedri Önal, başına gelenler akabinde, hayata 3. kez tutunmanın keyfini yaşıyor. Böbrek yetmezliği sayesinde böbreğinin alınması, elektrik çarmasından mütevellit uzuvlarını kullanamaması ve son olarakta kanser mücadelesi..

Tunceli’de yaşayan 55 yaşındaki Bedri Önal, halsizlik, iştahsızlık, aşırı zayıflama ve boynunda oluşan şişlik nedeniyle hastaneye başvurdu. Burada yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda lenf kanseri olduğunu öğrendi.  Daha önce yanlış ilaç kullanımı nedeniyle böbrek fonksiyonlarını kaybedip, bir böbreği alınan ve yüksek volttaki elektrik çarpması nedeniyle yaşamın kıyısından dönen Önal, Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde uygulanan tedavi ile boynundaki kanserli kitleden de kurtularak yaşama 3’üncü kez “merhaba” dedi.

Boynunda şişlik oluştu kanser olduğunu öğrendi

Tunceli’de yaşayan Bedri Önal, boğazının sağ tarafında, çenesinin altında oluşan şişlik ve buna ek olarak yaşadığı halsizlik, kilo kaybı, baş dönmesi şikayetleriyle Memorial Diyarbakır Hastanesi’ne geldi. Burada yapılan tetkiklerde Önal’ın boyun bölgesinde kanserli kitleler tespit edildi ve tedavi edilmediği takdirde daha zor duruma geleceği öğrenildi. Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. M. Ali Kaplan ve Dahiliye Uzmanı Dr. Serdar Yıldırım tarafından kemoterapi programına alınan Önal, 6 ay süren tedavinin ardından sağlığına kavuşarak normal yaşantısına geri döndü. Daha önce yüksek volt elektrik çarpması yaşayan ve böbrek fonksiyon bozukluğu nedeniyle bir böbreği alınan Önal, kanseri de yenerek yaşama 3’üncü kez tutundu.  

İki dev adam bir oldu beni iyileştirdi

Kanserle tanışma öyküsünün halsizlik, baş dönmesi ve boyunda oluşan şişlik ile başladığını dile getiren Bedri Önal, hastalığını yenerek yaşamında yepyeni bir sayfa açtığını söyledi. Önal, kendisini yaşama yeniden bağlayan tedavi sürecini şöyle anlattı: “Kanser olduğumu öğrendiğimde şok geçirmiştim. Ancak, Doç. Dr. Mehmet Ali Kaplan ve Uz. Dr. Serdar Yıldırım hastalığımın tedavisinin mümkün olduğunu ve hiç vakit kaybetmeden tedaviye başlamamız gerektiğini söylemişti. Bu nedenle hemen tedaviye başladık. Yaklaşık 6 ay süren tedavinin sonunda sağlığıma kavuşmuştum. Hayata yeniden tutunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tedavim süresince doktorlarım ile iletişimi hiç koparmadım. Onların boyu benim boyumun iki katı olduğu için, onlara iki dev adam diyorum. Aynı zamanda yürekleri de kendileri gibi büyük insanlar. Hastalığım süresince üzerimde çok emekleri oldu. Bu yüzden doktorlarıma çok teşekkür ediyorum”

Vücutta yayılım gösteren kanser türleri de doğru tedavi ile yok olabiliyor

Kanserde erken tanının hayati önemine dikkat çeken Doç. Dr. M. Ali Kaplan, “Ancak lenfoma gibi kanser türleri vücuda yayılsa bile doğru tedavi yöntemleriyle tamamen iyileşebiliyor. Lenfoma kanserine yakalanan hastamız Bedri Bey bize başvurduğu dönemde hastalığının vücuda yayılmış olduğunu gördük. Bu nedenle hemen kemoterapi ve akıllı ilaç tedavisine başladık. Tedaviye anında cevap veren kitleler ortalama 6 ay sonra kayboldu. Sonrasında yaptığımız görüntüleme tetkiklerinde Bedri Bey’in hastalığının tamamen gerilediğini ve ilk hastalık bulgularından eser kalmadığını saptadık. Hastamız gayet sağlıklı ve mutlu şekilde takiplerine devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.