Türk bilim adamı insan organlarının üç boyutlu haritasını çıkararak bir ilke imza attı

Türk bilim adamı insan organlarının üç boyutlu haritasını çıkararak bir ilke imza attı

Dr. Ali Ertürk, yapay zeka algoritması kullanarak insan gözü, böbrek ve tiroid'in üç boyutlu haritasını çıkarmayı başardı.

Almanya Ludwig Maximillian’s Üniversitesi Helmholtz Doku Mühendisliği ve Rejeneratif Tıp Enstitüsü Başkanı Genetik ve Nörobilim uzmanı Dr. Ali Ertürk, yapay zeka algoritması kullanarak insan gözü, böbrek ve tiroid'in üç boyutlu haritasını çıkarmayı başardı.

Böbrek, beyin, tiroid ve göz dahil olmak üzere sağlam yetişkin insan organlarını şeffaf hale getirebilen Ertürk, bu organları haritalayabiliyor.

turk-bilim-adami-insan-organlarinin-uc-boyutlu-haritasini-cikararak-bir-ilke-imza-atti.png

Proje kullanılmaya başlandığında organ içindeki tümörün tamamı analiz edilerek, tek tek tüm kanser hücreleri görüntülenerek ilaçlarla yok edilme seviyeleri kontrol edilecek.

Bu proje ile aynı zamanda üç boyutlu yazıcılarla hücresel düzeyde organlar da üretilecek.

turk-bilim-adami-insan-organlarinin-uc-boyutlu-haritasini-cikararak-bir-ilke-imza-atti-002.png

Dr. Ali Ertürk ve ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İlhami PEKTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.