TÜRK MOBİL OYUN ŞİRKETİ GRAM GAMES 250 MİLYON DOLARA ZYNGA FİRMASINA SATILDI

TÜRK MOBİL OYUN ŞİRKETİ GRAM GAMES 250 MİLYON DOLARA ZYNGA FİRMASINA SATILDI

Türk mobil oyun şirketi Gram Games, yakın zamanda Türkiye’den Londra’ya doğru büyük açılım yapmıştı.

Türk mobil oyun şirketi Gram Games, yakın zamanda Türkiye’den Londra’ya doğru büyük açılım yapmıştı. Bugüne kadar Amerika’da en çok kazandıran 50 oyun firması arasında yer alarak da dikkatleri üzerine çelen Gram Games, Farm Ville ile büyük bir patlama yapan oyun şirketi Zynga tarafından 250 milyon dolara satın alındı.

İki stüdyosu ve 77 çalışanı ile 2012’den beri faaliyet gösteren Gram Games, bugün 3 milyon günlük aktif kullanıcıyı elde tutma başarısına sahip bir şirket. Şirketin ücretsiz oyunları 170 milyondan fazla indirilmiş bulunuyor.

5 yıl içerisinde milyonlarca dolarlık bir şirket yaratmış olmak sıra dışı bir başarı hikâyesi.

2012 yılından bugüne başarıyla devam eden Gram Games kültürü, İstanbul ve Londra’daki stüdyolarda çalışan yetenekli takımı ve başarılı sayısız oyunları Zynga şirketinin dünya çapında etkin organizasyonuyla birleştirilerek Zynga grubu bünyesine katılmış oldu.

Bilindiği gibi ODTÜ Teknokent’te yer alan yazılım şirketi OpsGenie, ABD menşeili Atlassian şirketi tarafından 295 milyon USD'a bu yıl içinde satın alınmıştı.

1953 yılında rahmetli Mümin Erkunt tarafından kurulan yılların firması Erkunt Traktörün geçen yılın sonunda 76 milyon Dolara ve ilave olarak Erkunt Sanayi'nin de en az yüzde 80 hissesinin 41 milyon dolara Hindistan merkezli Mahindra & Mahindra'ya satıldığı düşünülürse 6 yıllık teknoloji firmaları Gram Games ve OpsGenie Türk firmalarının sırasıyla 250 milyon dolar ve 295 milyon dolara satılması bir hayli düşündürücü.

Bundan sonra gelecek ileri teknoloji ve yazılım firmalarına yönelmek.

Dr. İlhami Pektaş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.