TÜRK SAVUNMA ŞİRKETLERİ DÜNYA LİSTESİNDE

TÜRK SAVUNMA ŞİRKETLERİ DÜNYA LİSTESİNDE

Dünya Savunma Sanayi listesinde ilk 100 sıraya giren şirketlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

1. Geçen yıl 55'inci olan ASELSAN, bu yıl 52'nci sıraya yükseldi. Yurt içinde ve dışında üstlendiği projelerle performansını artıran ASELSAN, 2017'de 1 milyar 424 milyon dolar olan cirosunu, geçen yıl yüzde 26 artırarak 1 milyar 792 milyon dolara çıkardı.

2. Anka insansız hava aracı, Atak helikopteri ve Hürkuş gibi yerli tasarım projelerini hayata geçiren, Milli Muharip Uçak, Aksungur, Gökbey projelerini yürüten Boeing, Airbus, Lockheed Martin, Northrop Grumman, Bombardier ve Leonardo gibi lider uçak sanayi firmaları için üretimler yapan TUSAŞ bu yıl 69'uncu sırada. TUSAŞ'ın cirosu 1 milyar 50 milyon USD.

3. Defense News Top 100 listesine ilk kez geçen yıl giren Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) başarısını bu yılda sürdürerek 12 sıra yükseldi ve listede 85'inciliğe yükseldi. STM'nin cirosu 564 milyon USD.

4. Roket ve füze sistemlerinde lider kuruluş olma vizyonuyla hareket eden ve Türk Silahlı Kuvvetleri ve müttefik ülkelerin vurucu gücünü artıran ROKETSAN' da listede 4 sıra yükselerek 89'uncu oldu. Roketsan'ın cirosu 522 milyon USD.

Bu yıl ilk defa başvuran BMC'de 554 milyon ciroyla 85.ci sırada listeye giren Türk firmalarından oldu. Böylece ilk 100 arasında 5 firmamız bulunuyor.

Dünya Savunma Sanayi listesinde ilk 100 sıraya giren şirketlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.