Türkiye D Vitamini Eksikliği Yaşıyor!

Türkiye D Vitamini Eksikliği Yaşıyor!

Türk Dermatoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Göncü yaptığı yeni açıklamaları ile beraber Türk halkının en büyük eksikliğinin D vitamini olduğuna değinerek dikkatli olunması gerektiğine değindi. Uzmanlar D vitamininin çok önemli olduğuna değindi.

Türk Dermatoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Göncü açıklamalarında Türkiye'de yaşanan D vitamini azlığı sorununun genellikle vatandaşların güneşlenme eksikliği ve benzeri sorunlar yaşadığını ancak bu sorunların tedavi edilmesi adına herhangi bir hap kullanmaya bile çoğu zaman gerek kalmadığına değindi.

Uzmanlara göre D vitamini özellikle MS ve benzeri sağlık sorunlarının ana nedenlerinden bir tanesi olarak gösteriliyor olmasına rağmen D vitamini alımı ve D vitamininin daha fazla depolanması için yapılması gerekenler arasında kontrolün çok önemli olduğu eğer düzenli kontroller yapılır ise herhangi bir sorun olmadan vatandaşların çok aşırı derece D vitamini eksiklikleri yok ise D vitamini hapları kullanmalarına gerek olmadığına değinildi. Uzmanlar ayrıca vitamin değerlerinin en azından yılda bir defa dahi kontrol ettirilmesinde büyük bir önem olduğuna değindi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.