Türkiye, Swarm'da rekor kırdı

Türkiye, Swarm'da rekor kırdı

Türkiye, Swarm ile dünyada en çok yer bildirimi (check-in) yapan ülke unvanını eline aldı.

Yapılan araştırmalara göre; yer bildirimi uygulaması olan Swarm’da en çok yer bildiriminde bulunulan ülke Türkiye oldu. Dünya genelinde yapılan check-in sayısı 10 milyara ulaşırken bu check-in’lerin 4’te 1’ini kapsayan yaklaşık 2,5 milyarı Türkiye’de gerçekleşti.

Forsquare’dan elde edilen bilgilere göre 2013 yılında Avrupa’da birinci, Dünya’da ise üçüncü olan Türkiye, geçtiğimiz yıl Dünya’da da liderliği elde etti.

Dünya üzerinden en çok check-in yapılan konum ise İstanbul Atatürk Havalimanıoldu. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 1 milyon 547 bin 502 tarafından 7 milyon 105 bin 686 check-in yapılırken bu rakamlar gün geçtikçe de artmaya devam ediyor.

En fazla yer bildiriminin Türkiye’de yapıldığı uygulamada en yüksek check-in Everest Dağı’nda en alçak check-in’in ise Lut Gölü’nde yapıldığı belirlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.