Türkiye ve Ege Bölgesi'nin lider sanayi kuruluşlarından Abalıoğlu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu vefat etti

Türkiye ve Ege Bölgesi'nin lider sanayi kuruluşlarından Abalıoğlu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu vefat etti

Orhan Abalıoğlu'nun cenazesi, 4 Mart 2019 Pazartesi günü Denizli'de Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii'nde ikindi namazına müteakip kaldırılacak.

Türkiye'nin lider sanayi kuruluşları arasında bulunan Abalıoğlu Grubu'nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu, 3 Mart Pazar günü hayata veda etti. Orhan Abalıoğlu'nun cenazesi, 4 Mart 2019 Pazartesi günü Denizli'de Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii'nde ikindi namazına müteakip kaldırılacak.

Orhan Abalıoğlu, ülkemizin ilk özel sektör yem fabrikasını kurarak Türkiye ekonomisi açısından önemli bir başarıya imza attı. Orhan Abalıoğlu'nun 50 yıl önce Denizli'de kurduğu fabrika ile yem sanayine adım atan Abalıoğlu Grubu, daha sonra Biga, Polatlı, Mersin, Samsun, Turgutlu, Konya ve Burdur fabrikalarıyla büyüdü. Grup, yem sanayiinde sektör lideri olarak Anadolu'da ekonominin ve istihdamın gelişimine katkıda bulunuyor.

Orhan Abalıoğlu'nun vizyonu doğrultusunda girişimcilik ve sanayicilik faaliyetlerini ileriye taşıyan Abalıoğlu Grubu, 1969 yılında Denizli'de kurulan yem fabrikasının ardından tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerindeki girişimleriyle büyümesini sürdürdü. Abalıoğlu, 2006 yılında gıda sektörüne adım atarak Lezita markası ile Türkiye'nin en modern et entegre tesisini ülkemize kazandırdı. Piliç eti ve ileri işlenmiş et üretimiyle faaliyetlerine başlayan Lezita, günde yaklaşık 400 bin adet piliç işleme kapasitesine ulaştı. Abalıoğlu Grubu tarafından, 2009 yılında ekonomiye kazandırılan Lezita Balık, balık yemi ve balık üretimi ve işlenmesi alanlarında faaliyet gösteriyor.

Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralamasına 2007 yılında 219'uncu olarak giren Abalıoğlu Grubu, 2018 yılı itibariyle 53'üncü sırada bulunuyor. Grup, Ege Bölgesi'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında ise 5'inci sırada yer alıyor.

Hayırsever kimliğiyle bilinen Abalıoğlu eğitim, çevre ve kültür gibi birçok toplumsal sorumluluk alanında da çalışmalar yaptı. Orhan Abalıoğlu öncülüğünde kurulan ABALIOĞLU YEM İlköğretim Okulu, Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Filiz Abalıoğlu Anadolu Lisesi, Oya-Ender Abalıoğlu Anadolu Lisesi, Pınar-Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi ile birçok öğrenciye çağdaş eğitim imkanı sunuyor. Orhan Abalıoğlu, eğitimin yanı sıra kültür ve çevre alanında da Abalıoğlu Yem Korusu, Abalıoğlu Hatıra Ormanı, Denizli Horozu Koruma Projesi gibi pek çok sosyal sorumluluk projesine imza atmıştır.

Orhan Abalıoğlu, Türkiye'nin lider kuruluşlarından biri olan grubun başarı öyküsünü şöyle özetliyordu: "Bir avuç arkadaşımla Denizli'deki ilk fabrikamızda ürettiğimiz yemleri, çuval çuval arabamın bagajına atıp, kahve kahve dolaşarak satmaya çalıştığımız günlerden bugüne geldiğimizde Abalıoğlu, iki bini aşkın çalışanı ile pazar lideri olduğu yemin dışında tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinde sürdürdüğü faaliyetlerle ülkemizin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alıyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.