Türkiye'de Deist ve Ateis sayısı artıyor! İşte kanıtı

Türkiye'de Deist ve Ateis sayısı artıyor! İşte kanıtı

Gençlere sorulan sorular ve yapılan analizler sonucunda Türkiye'de bulunan 12 milyon 899 bin genç üzerinde şaşırtan bilgiler ortaya çıktı.

Türkiye'de Deistlik ve Ateistlik üzerinde yapılan çalışmalar son zamanlarda ortaya korkutan sonuçları ortaya çıkarmış durumda. Gençlik bilmeden Ateistliğe ve Deistliğe doğru ilerlemekte. Yapılan bir araştırma sonucunda Türkiye'nin %33 lük kısmının Deist ve Ateist olduğu yönünde. Her nekadar yüzde 99'u müslüman bir ülke desekte, yapılan araştırmalar ve görünen gerçekler bunu yansıtmıyor. 

Yapılan araştırmalarda alınan örneklemle göz önünde bulundurularak, 20-35 yaşlar arasında bulunan Üniversite öğrencileri baz alınarak bazı sorular yöneltildi. Her 3 öğrenciden birisi şu sözlerle cevap verdi ''abi bence allah yok ya yani ne biliyim bana saçma geliyor'' yada ''bence bir tane yaratıcı var bu kadar tesadüf olamaz ama dinlerim değiştirilmiş sanki'' diyor. Tabi bu soruları soran ve araştırmayı yapan kişinin bulunduğu ortam ele alınmış durumda. 

Diğer 2 öğrenci sorulan sorulara ''ne biliyim olm ben inanıyorum ama namaz felan oruç şu an pek zamanım olmuyor.'' cevabını veriyor. Bu cevabı veren insanlarında en fazla 3-4 yıl içerisinde ateist ve deistlik yolunda rota belirlediği gözleniyor. 

Buda gösteriyor ki, türkiyede bulunan 12 milyon genç ve 20 milyona yakın orta kesim ile, %33 lük kısımın Atesit ve Deist olma yolunda tehlikede olduklarını söyleyebiliriz. Tabi ortada resmi bir araştırma bulunmamakta, ancak yaşananlar ve görünenler klavuz istemez..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.