TÜRKİYE'DE İLK ROBOTİK HÜCRE GELİŞTİRİLDİ

TÜRKİYE'DE İLK ROBOTİK HÜCRE GELİŞTİRİLDİ

Kocaeli'de, yüzde 100 Türk mühendisler tarafından Ar-Ge ve inovasyonları yapılarak otomotiv üretim hatları için sanal devreye alma simülasyonu ile ilk robotik hücre geliştirildi.

Gölcük'te 4 bin metrekare kapalı alanda 25'i Ar-Ge mühendisi olmak üzere 110 kişinin çalıştığı ROBO firması, Jaguar, Volvo ve Ford gibi ünlü otomobil markalarının robotik üretim hatlarını kuruyor.

İngiltere ve Almanya'da da ofisler açarak Avrupa'daki otomobil üreten markalara hizmet vererek Avrupa, ABD ve Japonya'da otomasyon alanında hatlar kuran büyük firmalarla rekabet eden ROBO , böylece Türk mühendislerince geliştirilen yazılımların ihracatını gerçekleştiriyor.

Otomotiv üretim hatları için sanal devreye alma simülasyonu ile Türkiye'deki ilk robotik hücreyi geliştiren şirket, maliyeti ve kalitesiyle öne çıkan robotik hücreyle ilgili ilk anlaşmayı da dünyaca ünlü bir otomobil üreticisi ile yaptı.

ROBO Genel Müdürü Haluk Özcan'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İlhami pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.