Türkiye'de İlköğretim Haftası

Türkiye'de İlköğretim Haftası

Mardin’de 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Aartuklu ilçesinde bulunan Sakarya Aycan Çaltekin İlkokulu’nda düzenlenen törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin İl Jandarma Alay Komutanı Alaattin Karsavuran, Mardin İl Emniyet..

Mardin’de “İlköğretim Haftası” düzenlenen program ile kutlandı.
 

Mardin’de 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Aartuklu ilçesinde bulunan Sakarya Aycan Çaltekin İlkokulu’nda düzenlenen törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin İl Jandarma Alay Komutanı Alaattin Karsavuran, Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman,  il protokolü, vatandaşlar, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, eğitimin temel amacının iyi insan yetiştirmek olduğunu düşündüğünü ifade etti. Vali Koçak, “İyi insan eğitimin amacı olduğu kadar varlığımız amacı olarak iyi insan olmaktır. İyi insan olmak diğer insanlara faydalı olmakla mümkündür.” diye konuştu.

Geleceğin teminatı olan çocukların yepyeni bir eğitim-öğretim yılına başladıklarını kaydeden Mardin İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, “Hiç şüphesiz yeni eğitim-öğretim yılına başlayan sadece çocuklarımız değildir. Onlarla birlikte velilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve tüm eğitim çalışanlarım ile birlikte 2015- 2016 Eğitim-Öğretim yılına başlıyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılı hepimize hayırlı olsun.” dedi.   

Konuşmaların ardında Vali Koçak ve beraberindekiler, tek tek sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti, çeşitli hediyeler verdi. Okunan şiirlerden sonra verilen ikramın ardında tören sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.