Türkiye'de Steam'e zam geldi!

Türkiye'de Steam'e zam geldi!

Türkiye'de Steam'deki oyunların tamamından %18 KDV alınacak. Steam oyunlarına çok yakında zam yapılması bekleniyor.

Türkiye'de yurt dışı kaynaklı servis ve hizmetler için vergi mükellefiyeti geçtiğimiz aylarda alınan bir karar ile getirilmişti. Etkinlerini ilk olarak App Store'da gösteren %18 KDV oranı bugün oyuncuların gözdesi Steam'i de vurdu.

Steam'de oyun satın almak istediğinizde Hesaplanan Tutarın ibaresinin yanında bir uyarı yer almaya başladı. Bu uyarıda "Uygulanabilir yerlerde fiyatlara KDV dahildir" ifadesi yer alıyor. Bu da resmi olarak Steam'den %18'lik KDV'nin alındığı anlamına geliyor.

Henüz %18'lik KDV zammından oyunlar etkinlenmedi. Ancak geliştiriciler Türkiye'deki oyunlarının fiyatlarını önümüzdeki günlerde arttırma yoluna gidebilir. Küçük bir hesap yapacak olursak 200 TL'ye satılan bir oyun zam ile 250 TL'ye satılabilir.

KDV zammından önümüzdeki günlerde; Spotify, Netflix, Google Play Store ve diğer yurt dışı kaynaklı servislerin de etkilenmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.