TÜRKİYE’DE ZIRH ÇELİĞİ ÜRETİMİNE BAŞLANIYOR

TÜRKİYE’DE ZIRH ÇELİĞİ ÜRETİMİNE BAŞLANIYOR

Manisa’da faaliyete geçecek Erdemir’e ait Milux Oy fabrikasında yılda 13000 ton yerli zırh çeliği üretilmesi hedefleniyor.

Manisa’da faaliyete geçecek Erdemir’e ait Milux Oy fabrikasında yılda 13000 ton yerli zırh çeliği üretilmesi hedefleniyor. 2020 sonrasında kapasite yıllık 20000 tona çıkarılacak. Erdemir Fabrikası’ndan temin edilecek ham yassı çelik mamülleri Manisa’daki fabrikada zırh çeliğine dönüştürülecek. Manisa’daki fabrikaya Erdemir tarafından Finlandiya’dan satın alınan Milux Oy şirketinin teknolojisi transfer edilecek. Bu yolla Türkiye’de henüz üretilemeyen zırh çeliği üretilecek.

Böylece ülkemiz ve savunma sanayimiz adına çok önemli bir açık kapanacak. Birçok yerli zırhlı aracımız, savaş gemimiz var ancak zırh çeliği üretemiyoruz. Savunma Sanayi’nde kullanılan tüm zırh çelik ürünleri ithal ediliyordu. Artık açılacak bu fabrika ile ithalat sona erecek.

Böylece yıllar öncesi Erdemir'de yapılması planlanan Zırh çeliği projesi nihayet hayata geçecek.

Erdemir'i ve Milux Oy firmasını tebrik ediyoruz. Fabrikayı en kısa zamanda üretime geçmiş olarak görmek dileğiyle.

İlhami Pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.