TÜRKİYE'NİN EN HIZLI BÜYÜYEN TRANSFORMATÖR FABRİKASI : ASTOR TRANSFORMATÖR

TÜRKİYE'NİN EN HIZLI BÜYÜYEN TRANSFORMATÖR FABRİKASI : ASTOR TRANSFORMATÖR

1998 yılında Şanlıurfa’da Özgüney Elektrik adıyla 100 metrekarelik bir dükkanda elektrik sektörünün malzeme ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan firma bugün Astor markasıyla dünyada ilk 5 üretici arasına girerek 60 ülkeye ihracat yapıyor.

1998 yılında Şanlıurfa’da Özgüney Elektrik adıyla 100 metrekarelik bir dükkanda elektrik sektörünün malzeme ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan firma bugün Astor markasıyla dünyada ilk 5 üretici arasına girerek 60 ülkeye ihracat yapıyor. Ankara Sincan'da kurulu firmada 700 kişi çalışıyor ve ISO 500 sıralamasında Türkiye’nin 326. cı büyük kuruluşu.

Dağıtım transformatörleri, güç transformatörleri ve kuru tip transformatörleri üreten Astor Transformatör, son yıllarda önemini arttıran Güneş Enerjisi Santralleri(GES), Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES), Jeotermal Enerji Santralleri (JES) gibi yenilenebilir enerji kaynakları yatırımlarında kullanılan trafo satışlarında yurt içi ve yurt dışında çok etkin. 125 MVA 380/33,6 kV KEMA Tip test sertifikasına sahip.

transformatorr2.png

Türkiye'de, transformatör üretiminde robot teknolojisini ilk kullanan firma olan ASTOR, şu anda 2 bin adet dağıtım transformatörü üretim kapasitesi ile Türkiye'de ilk, dünyada ise ilk 5 üretici arasında. Ankara’da yaptığı 200 milyon TL'lik yeni bir yatırım ile 800 kV -1000 MVA kapasiteli transformatör üretimine odaklanan ASTOR, tam kapasite ile yıllık 24 bin adet dağıtım transformatörü üretimi ile Türkiye’nin en büyük üretim hacmine ve ayrıca Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük test laboratuvarına sahip tek firması.

ASTOR TRANSFORMATÖR firmasını tebrik ediyor, diğer sektörlere örnek olmasını ve başarılarının devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.